ХОЋЕ НАПОЉЕ КАО ШАРИЋ: Оптужени за смрт Владимира Бјелановића траже кућни притвор

Ј. Д. Љ.

19. 01. 2022. у 20:49

ПРЕДРАГ Ратковић, бивши припадник "црвених беретки", оптужен као саучесник у убиству Владимира Бјелановића, затражио је у среду на претресу у Вишем суду у Београду да му се укине притвор, позивајући се на одлуку суда којом је недавно Дарку Шарићу, после скоро осам година, притвор замењен за кућни притвор.

ХОЋЕ НАПОЉЕ КАО ШАРИЋ: Оптужени за смрт Владимира Бјелановића траже  кућни притвор

Предраг Ратковић и Стефан Благојевић

Исти захтев упутио је и други оптужени Стефан Благојевић, али их је суд обојицу одбио.

Обраћајући се суду, Бјелановић је казао да је он више од шест година у притвору, да је притвореник са најдужим стажом, док је Пљевљак пуштен кући:

- Сада када је Шарић пуштен, у затвору нам говоре да смо и Благојевић и ја најстарији притвореници. Шта је то, нека титула? Сада треба да се размотри и моје питање. Нисам никог убио, нисам ни у једном клану, како су писали.

И Благојевић се такође пожалио суду:

- Мене је и Бог заборавио. Имао сам 25 година када сам ухапшен. Сад сам оседео. Немам где да бежим, јер сам невин. У затвору сам као неки гуру који тамо подиже људе.

Ратковић и Благојевић су оптужени за убиство Бјелановића у децембру 2015. у "сачекуши", у Милешевској улици у Београду. Апелација им је крајем 2018. укинула пресуду којом су били осуђени на по 30 година затвора и вратила предмет на поновно суђење. На Бјелановића је пуцано из "хеклера", а онда је "оверен" са два хица у главу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу