НИСАМ ДИРАО ДЕВОЈЧИЦУ: Поступак против васпитача из Ниша почео пред Основним судом

Ј. Ћ.

18. 01. 2022. у 20:48

Васпитач Дечјег културног центра из Ниша Владимир П. (64), који је оптужен за недозвољене полне радње над петогодишњом полазницом те установе, негирао је у уторак кривицу пред Основним судом на почетку поступка који је затворен за јавност.

НИСАМ ДИРАО ДЕВОЈЧИЦУ: Поступак против васпитача из Ниша почео пред Основним судом

Владимир П. ради у Дечјем културном центру, Фото Приватна архива

- Претрес је одржан, саслушан је окривљени који је негирао извршење кривичног дела. Следећи претрес заказан је за 21. јануар, када ће бити испитани сведоци, док ће вештаци дати свој исказ пред судом три дана касније - каже Владимир Ракоњац, портпарол Основног суда у Нишу.

Васпитачу пред пензијом на терет се ставља продужено кривично дело недозвољених полних радњи, а тужилаштво тражи казну од најмање три године затвора. Оптужним предлогом, затражено је и да му се забрани обављање позива васпитача у одређеном периоду, као и да прилази оштећеној девојчици.

Сумња се да је Владимир П. девојчицу љубио, додиривао и њеном руком додиривао себе по гениталијама. Случај је откривен након што се девојчица поверила родитељима, а потом је све поновила и пред тимом психолога и педагога, након чега је васпитач приведен и задржан. Након што је девојчица испричала шта јој је васпитач радио, на захтев полиције ангажован је Центар за социјални рад. Стручњаци центра су разговарали са девојчицом, користећи методе и технике прилагођене за комуницирање са децом тог узраста, а како би се утврдила аутентичност њеног сведочења.

Испитивање девојчице у својству сведока засад није предложено, а уколико буде затражено, она ће имати статус посебно осетљивог сведока, без могућности да се нађе "очи у очи" са оптуженим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ МИКИ АЛЕКСИЋУ: Изостао због операције - следеће рочиште 23. јуна