ПОЛИЦИЈА ПОДМЕТНУЛА ДНК? Тешке оптужбе на суђењу за убиство Блажа Ђуровића, браниоци траже кућни притвор!

Ј.Д.Љ.

17. 01. 2022. у 20:49

СУЂЕЊЕ двојици оптужених за убиство Блажа Ђуровића (39) 10. марта 2018. године на Душановцу почело је данас испочетка због промене председника судског већа.

ПОЛИЦИЈА ПОДМЕТНУЛА ДНК? Тешке оптужбе на суђењу за убиство Блажа Ђуровића, браниоци траже кућни притвор!

Фото: П. Митић

Оптужени Дарко Весковић и Немања Иванов су доведени у Специјални суд из притвора у Окружном затвору у Београду где им се до сада судило у специјалној судници из разлога безбедности, али им је суђење премештено због реновирања затворске суднице.

Весковићев адвокат Зора Добричанин на данашњем суђењу је навела да је готово сигурна да је ДНК њеног брањеника који је узет са пушке којом је почињено убиство, подметнут од стране полиције. Она такође тврди да је Весковић за време Ђуровићевог убиства био на Косову, за шта имају писане доказе и сведоке који ће то да подрже. Добричанин оспорава доказе које је предложило тужилаштво, јер наводи да нису прибављени на легалан начин због чега тражи да се ти докази не користе у поступку.

Весковићев бранилац се пожалила на здравствено стање свог брањеника наводећи да пије антибиотике већ 300 дана и због тога затражила кућни притвор. Адвокати оба оптужена су на крају суђења затражили укидање притвора, што је суд одбио и заказао следеће суђење за 3. март.

Фото: П. Милошевић

Зора Добричанин

Поред Весковића као саизвршилац у овом убиству оптужен је Немања Иванов и обојица се налазе у притвору више од три године и негирају убиство Ђуровића. Адвокат Немање Иванова Дејан Лазаревић на суђењу је рекао да нема доказа да је његов брањеник био у аутомобилу које се у оптужници наводи као ауто из ког је пуцано на Ђуровића.

Иванов је ухапшен у Београду две недеље након убиства, а Весковић у априлу 2018. године у Загребу, одакле је пар месеци касније изручен Београду.

Оптужени су да су из аутоматске пушке са 29 пројектила из аутомобила убили Ђуровића, а након тога запалили његов аутомобил. На терет им се стављају кривично дело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.

Ђуровић је убијен испред куће рођеног брата у Улици Војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и децу 10. марта 2018. године на Душановцу.

БОНУС ВИДЕО - КОМШИЈЕ УБИЈЕНОГ РАДОСЛАВА: Нисмо бољег човека имали од њега, а сад га, нажалост, више нема

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима