НЕГИРАЛИ КРИВИЧНА ДЕЛА: Почело суђење четворици првобитно оптужених за припрему убиства Јована Вукотића, суд им продужио притвор

Танјуг

17. 01. 2022. у 12:23

У Вишем суду у Београду данас су на почетку суђења Марко Дракула и друга тројица оптужених негирала кривична дела за која се терете, а то су недозвољено ношење оружја и фалсификоване полицијске опреме која је код њих пронађена приликом хапшења у децембру 2019. године.

НЕГИРАЛИ КРИВИЧНА ДЕЛА: Почело суђење четворици првобитно оптужених за припрему убиства Јована Вукотића, суд им продужио притвор

Фото: Танјуг

Дракул је такође негирао да је напао полицајца приликом хапшења, а на крају данашњег суђења суд је одбио да укине притвор свој четворици оптужених у којем су већ 26 месеци.

Они су првобитно били ухапшени и оптужени за припрему убиства Которанина Јована Вукотића, планом да га отрују док је био у екстрадиционом притвору у Окружном затвору 2019.

Међутим, Виши суд у Београду је крајем октобра 2021. године одбио ову оптужбу, након што је Апелациони суд два пута укидао одлуке о потврђивању оптужнице против њих и враћао их на поновно разматрање.

Пошто је ова оптужба обијена, њима се суди за кривична дела и недозвољено ношење оружја и посебни случајеви фалсификовања исправа, јер је код њих приликом хапшења пронађено оружје, као и лажни полицијски прслуци са ознакама УКП, качкети и полицијска значка, која је украдена још 2006.

Depositphotos

Поред Дракуле који је све негирао, одбрану су данас изнели и оптужени Марјан Димитријевски, Никола Јовановић и Немања Милутиновић.

Марјан Димитријевски испричао је суду да оружје које је пронађено у ауто код њега није право и да не може да испаљује бојеву муницију, тврдећи да га је купио на бувљој пијаци у Панчеву.

Исто је рекао и за лажну полицијску опрему, наводећи да је имао у плану да сними спот за Јутјуб јер се од тога лепо зарађује.

Навео је такође да је волео да гледа емисију Машана Лекића.

И Немања Милутиновић је негирао кривична дела, а сва тројица су рекла да уопште не познају оптуженог Николу Јовановића.

Јовановић се жалио суду да је он јединствен случај у Европи који је 26 месеци у притвору због гасног пиштоља који се користи на коњским тркама.

На крају суђења њихови адвокати су тражили од суда да им укине притвор, али је суд то одбио.

Фото: Printscreen

Следеће суђење је заказано за 10. фебруар.

Према, сада већ делимично потврђеној оптужници, окривљени се терете да су обучени у полицијске униформе пресрели особу блиску Вукотићу која му је обично доносила ручак у притвор из једног београдског ресторана.

Представљајући се као полицајци, пресрели су ту особу, али она у том тренутку није имала храну, већ гардеробу.

Затражили су да провере шта се налази у пакету намењеном Вукотићу, али пошто је његовој посети то било сумњиво, одмах је пријавила надлежнима и уследило је хапшење.

Вукотић је почетком фебруара 2020. године изручен Црној Гори која га је тражила због две истраге покушаја убистава, али су обе у међувремену обустављене, и сада се налази на слободи.

Он се помињао у медијима као "високо рангирани припадник ''шкаљарског клана''”.

БОНУС ВИДЕО: 

Хапшење разбојника који су пуцали на Новом Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума