ИЗ СУДА НА ОПЕРАЦИЈУ КАРОТИДЕ: Мирослав Алексић ни у уторак није успео да изнесе одбрану на оптужбе бивших ученица

С. Ј. МАТИЋ

28. 12. 2021. у 21:32

МИРОСЛАВ Мика Алексић мора да иде на операцију каротиде, вратне артерије која спаја срце и мозак. Ово нам је у уторак након одлагања главног претреса у Вишем суду на којем је Алексић требао да изнесе одбрану на оптужбе за силовања и недозвољене полне радње, рекао његов адвокат Зоран Јаковљевић.

ИЗ СУДА НА ОПЕРАЦИЈУ КАРОТИДЕ: Мирослав Алексић ни у уторак није успео да изнесе одбрану на оптужбе  бивших ученица

Фото: М.Анђела

Суђење је одложено због штрајка адвоката, тако да је власник некадашњег студија глуме "Ствар срца" дошао у Палату правде, али без браниоца, без којег иначе не може ни да се одржи суђење. Такође у судници се нису појавили ни заступници оштећених девојака.

- Мика има озбиљне проблеме са том артеријом, која је запушена 70 одсто, па не доводи довољно кисеоника у мозак - каже нам Јаковљевић. - Због тога има и честе главобоље. У протеклом периоду био је на више прегледа и лекар му је рекао да најкасније мора да се оперише у марту. То му је крајњи рок, јер стање није добро и постоји велика опасност да добије мождани удар.

Јаковљевић нам каже да ће Алексић највероватније бити оперисан средином фебруара између два суђења. Иначе, у уторак су у суду заказана два наредна претреса за 2. фебруар и 1. март.

- Надали смо се обојица да ће пре те операције изнети одбрану и он се темељно за то припремао, али, нажалост, штрајк се баш погодио са даном кад је њему било заказано суђење. Сад се надамо да ће се адвокати вратити у суднице пре фебруара и да ће тада пред судском Већем успети да да исказ и све исприча - каже нам Јаковљевић.

Алексић на суђења долази из кућног притвора, у који је после осам месеци од хапшења пуштен у септембру. Ухапшен је 16. јануара, након пријаве глумица Милене Радуловић и Иве Илинчић и још две девојке да их је сексуално злостављао док су похађале његов драмски студио.

Он је на припремном рочишту негирао кривицу, а суд је одлучио да претрес кад буде износио одбрану отвори за јавност, док ће суђења кад оштећене девојке буду давале исказ највероватније бити затворена.

ШЕЋЕР И ПРОБЛЕМИ СА СРЦЕМ

АЛЕКСИЋ је током притворских дана имао и великих проблема са повишеним шећером. У једном тренутку му чак ни "пуна" терапија, коју је примао, неколико дана уопште није деловала. Тај здравствени проблем у међувремену се мало стабилизовао. После је имао и проблеме са срцем, па га је прегледао затворски кардиолог.

БОНУС ВИДЕО - Мика Алексић у Вишем суду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЏОНИЋА ПОНОВО ВРАЋЕНА НА ДОРАДУ: Случај тапка у месту и после више од десет месеци од убиства породице Ђокић