ДИЈАНА НА ПРЕТРЕСУ У ЈАНУАРУ: Чека се одлука о већу које ће водити поступак против Хркаловићеве

Н.Б.

26. 12. 2021. у 12:19

ГЛАВНИ претрес у случају бивше државне секретарке МУП Србије могао би да започне већ крајем јануара.

ДИЈАНА НА ПРЕТРЕСУ У ЈАНУАРУ: Чека се одлука о већу које ће водити поступак против Хркаловићеве

Фото Архива

Дијани Хркаловић, која је у петак увече смештена у притвор београдског Централног затвора само две недеље пошто јој је након подизања оптужног предлога исти укинут и дозвољено да се брани са слободе.

Иако је Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) 10, децембра кад је суду поднело оптужницу против ње тражило да јој се продужи притвор у ком је била нешто мање од два месеца због опасности да би боравком на слободи могла да утиче на саучеснике, Специјални суд то није прихватио. Пресудно да се Хркаловићева поново нађе иза решетака била је жалба ТОК, коју је прихватила Апелација, била је чињеница да се притвор тражи и због опасности од бекства.

У Специјалном суду ускоро ће бити одређено веће које ће водити поступак против ње, али и Дејана Миленковића, некадашњег начелника Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције и Милорада Шушњића, бившег начелника Полицијске управе Нови Сад.

Хркаловићевој се на терет ставља кривично дело трговине утицајем, док су Миленковић и Шушњић оптужени за злоупотребу службеног положаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)