ОТЕО ОД ПЕНЗИОНЕРА 245.000 ДИНАРА: Тужилаштво подигло оптужницу против разбојника са Звездаре

Н.Б.

09. 12. 2021. у 13:05

ПРВО основно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Бојана М. (36) јер је, како се сумња, 19. октобра опљачкао пензионера Бранка С.

ОТЕО ОД ПЕНЗИОНЕРА 245.000 ДИНАРА: Тужилаштво подигло оптужницу против разбојника са Звездаре

Фото: МУП Србије/Инстаграм/mojbeograd_rezerva

Како је саопштено, на терет му се ставља разбојништво, а тужилаштво од суда тражи да се после одржаног главног претреса окривљеном изрекне затворска казна, као и да му се изрекне мера безбедности обавезног лечења од наркоманије.

Према ономе што се наводи, Бојан М. је уочио Бранка С. да плаћа рачуне из коверте коју је држао у џепу, након чега га је пратио идући иза њега. Затим му је у Улици Петра Колендића, у београдском насељу Звездара, пришао, оборио га на земљу и из јакне му одузео новац, тачно 245.000 динара, након чега је побегао.

Осумњичени је убрзо ухапшен, а приликом саслушања у тужилаштву одлучио је да се брани ћутањем. 

- Тужилаштво је у истрази испитало оштећеног, као и три сведока, прибавило снимке са сигурносних камера, наложило компаративно вештачење видео-снимка и одеће окривљеног, те је наложило психијатријско вештачење на околности урачунљивости окривљеног у време извршења кривичног дела, као и на околност да ли је окривљени завистан од употребе опојних дрога, те да ли постоји потреба за изрицањем мере безбедности обавезно лечење наркомана - пише у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)