ЗАР САМ ГРАДИО ЋЕРКИ ГРОБ? Отац Светлане Петровић из Обреновца кроз сузе каже - Да нађу макар кост, да кажу како је умрла, да ли се мучила

Novosti online

08. 12. 2021. у 22:52

- НЕШТО да нађу, кост ће макар наћи... Да нам кажу како је умрла, да ли се мучила, да ли се угушила или је горела...

ЗАР САМ ГРАДИО ЋЕРКИ ГРОБ? Отац Светлане Петровић из Обреновца кроз сузе каже - Да нађу макар кост, да кажу како је умрла, да ли се мучила

Фото: Новости

Ето, то чекам, тако ће ми срцу бити макар мало лакше - очајан је Радомир Весић, отац Светлане Петровић која се од прошлог четвртка, када је у кинеској робној кући избио стравичан пожар, води као нестала.

За породицу Светлане Петровић агонија и даље траје. Како пише “Блиц”, свакаког дана долазе на место трагедије и чекају да ватрогасци пронађу њено тело.

- Рекли су нам да ће тражити док не нађу. Претраживаће део по део, не знамо колико ће трајати, али неће одустати док их не нађу, то су нам рекли надлежни - рекао је Радомир Весић.

"Само да сазнамо како је умрла, да ли се мучила..."

Како каже, породица се нада да ће је пронаћи што пре, јер ишћекивање и то што не знају како је Светлана изгубила живот додатно продубљује њихову бол.

- Нешто да нађу, кост ће макар наћи... Да нам кажу како је умрла, да ли се мучила, да ли се је дим угушио или је горела... Ето, то чекам, тако ће срцу бити макар мало лакше - каже неутешни Радомир.

"Зар сам градио гроб свом детету..."

Док гледа у згариште прича нам да је учествовао у његовој градњи и да му никада није пало на памет да гради гроб свом детету.

- Ја сам градио то, нисам ни помислио да градим гроб за своје дете - наводи и додаје: "Како су то затворили, како није било прозора, да ли су рафовима затворени били, тако кажу, па да није могла ни да искочи. Скочиш, сломиш ногу, али се спасиш, побегнеш од пожара. Мада... Ако је дим угушио, то се за два минута десило, не знам... Не знам шта да мислим...

Како каже, породица је свакодневно ту и чека неку вест.

- Сестра, деца, њен муж, сви смо ту. Ту сам, чекам, шта ћу... Одем до друге ћерке, па се вратим опет овде... - са сузама у очима прича несрећни човек.

Светлана Петровић (58) је, претпоставља се, ушла у робну кућу како би купила нешто непосредно пре избијања пожара, наводно јелку. Од тада се води као нестала.

Објекат се запалио прошлог четвртка око 10:40, из њега су успели да побегну други запослени и људи који су се ту нашли, а Светлана и радница Валентина Лимић (53) су остале у запаљеном објекту и од тада се воде као нестале.

Узрок пожара званично још није саопштен, до сада постоје две верзије - или је ватра планула због пиротехике или због новогдишњих светлећих украса, који су стално били укључени, како су испричали очевици.

Осим Светлане Петровић, као нестала се води и Валентина Лимић, продавачица у овој робној кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)