ЧЕКИЋЕМ РАЗБИО ГЛАВЕ МЛАДИЋИМА: Мушкарац из Ниша добио десет година робије

Ј. Ћосин

08. 12. 2021. у 10:49

НИШЛИЈА Ивица Митић (44) осуђен је данас на 10 година затвора због покушаја тешког убиства Николе Арсенијевића (18) и његовог вршњака Ђорђа Ивановића на прослави пунолетства на којој су били гости.

ЧЕКИЋЕМ РАЗБИО ГЛАВЕ МЛАДИЋИМА: Мушкарац из Ниша добио десет година робије

Фото: Б. Грујић

Митић се терети да је 29. августа прошле године на базену “Х2О”, чији је власник, чекићем разбио главу младићима након што је избила свађа између њега и гостију који су хтели да наставе са журком, док је Митић весеље хтео да прекине зарад безбедности тинејџера који су били много пијани. Један је задобио тешке телесне повреде опасне по живот, док је други тинејџер лакше повређен.

Митићев бранилац Новица Стефановић истакао је током изрицања завршне речи да је одговорност и на родитељу, који је заправо организатор журке. 

- Треба узети у обзир да Митић није био организатор журке већ је само издао простор за рођенданско славље. Журку је организовала Љиљана Стојановић која је и на суду показала да није свесна свог доприноса овом догађају. Она је донела много алкохола на славље иако је служење жестоких пића малолетницима законом забрањено. Мој брањеник се уплашио јер га је окружила група пијаних и разузданих младића. Рефлексно је реаговао и ударио је младиће – објаснио је Стефановић.

Оптужени је умишљано покушао да лиши живота више лица након расправе у вези трајања рођенданске прославе тако што се након вербалне расправе са њима, јер је хтео да прекине рођенданско славље,  са њима сукобио – објаснио је председник судског већа Вишег суда у Нишу Мирко Драшковић.

Образлажући пресуду, Драшковић се директно обратио Митићу.

- Нашли смо да је чињенично стање било неспорно, утврђено исказима сведока, оштећених а делом и вашом одбраном. Потврђено је да је током славља дошло до конфузне ситуације и подизања тензије. Али, ви као најстарији, уместо да смирујете ситуацију, учинили сте супротно. Ваш бранилац је истицао да је била у питању нужна одбрана, али она постоји само ако је у питању истовремени противправни напад. Међутим, није постојао никакав напад на вас, ви сте најпре ударили шамар једном младићу, узели чекић и ударили дечаке а затим се удаљили у непознатом правцу. Повреде које сте нанели једном од њих могле су се завршити и трагичније. Такође, ви сте одговорни што нисте имали обезбеђење на базену иако су се тамо одржавале журке које су ризичне. Уместо да позовете полицију ви сте се обрачунали са гостима – навео је Драшковић.

Истакао је да је изменама Кривичног законика пооштрена казнена политика те да је за дело за које се Митић терети прописана минимална казна од 10 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)