ЗЛОСТАВЉАО УЧЕНИЦУ, ДОБИО ТРИ ГОДИНЕ: Суд потврдио пресуду Осману Адемовићу (67), наставнику из Тутина

Н. КОЧОВИЋ

07. 12. 2021. у 20:10

ОСМАН Адемовић (67), из Тутина, правоснажно је осуђен на три године затвора због обљубе малолетне ученице, што је и потврдио Врховни касациони суд, одбивши захтев његовог браниоца за заштиту законитости.

ЗЛОСТАВЉАО УЧЕНИЦУ, ДОБИО ТРИ ГОДИНЕ: Суд потврдио пресуду Осману Адемовићу (67), наставнику из Тутина

Фото Н. Кочовић

Овај наставник физичког у Основној школи "Рифат Бурџевић Тршо" ухапшен је у јануару 2019. године, након што се једна ученица пожалила и испричала мајци да је Адемовић од септембра 2017. сексуално злоставља у школи, неприкладно додирује, због чега га је, после пријаве, тужилаштво оптужило за недозвољене полне радње.Након истраге и годину дана суђења, њега је Виши суд у Новом Пазару првостепено осудио на 18 месеци затвора, што је изазвало бурне реакције породице девојчице и јавности.

- Аутом неко да удари куче, па би добио већу казну, а не да две године злоставља девојчицу. Срамота - поручио је деда ученице након изрицања пресуде.

Након жалбе Вишег тужилаштва, ту пресуду је Апелациони суд у Крагујевцу укинуо и наложио ново суђење. У поновљеном поступку, наставнику је изречена дупло већа затворска казна, а ту пресуду је Апелациони суд потврдио.

На пресуде Вишег и Апелационог суда бранилац осуђеног је поднео захтев за заштиту законитости. Он је тражио да се одлуке преиначе и његов клијент ослободи или да се наложи ново суђење, али пред другим председником већа, који је Врховни касациони суд, након разматрања навода захтева, одбио као неоснован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)