НИЈЕ РЕЧ О ЗЛОЧИНУ ИЗ НИСКИХ ПОБУДА? Оптужница против Новосађанина Радована С. (56)за убиство у Гуњацима код Осечине, враћена на допуну

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

06. 12. 2021. у 21:44

ОПТУЖНИЦА подигнута у Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву против Новосађанина Радована С. (56), осумњиченог за тешко убиство Милована Маринковића (52) из села Гуњаци код Осечине, поново је враћена на допуну. Ово је, иначе, већ други пут да ванпретресно веће Вишег суда у Ваљеву, тужилаштву враћа оптужницу како би је допунило доказима.

НИЈЕ РЕЧ О ЗЛОЧИНУ ИЗ НИСКИХ ПОБУДА? Оптужница против  Новосађанина Радована С. (56)за убиство у Гуњацима код Осечине, враћена на допуну

Радован С. са супругом, Фото Фејсбук

До овог обрта је поново дошло, јер, како сазнајемо, не постоји ниједан доказ који указује да је реч о тешком убиству почињеном из ниских побуда.

Према речима адвоката Ивана Гвозденца, браниоца осумњиченог Радована С., на захтев тужилаштва је поново урађено допунско неуропсихијатријско вештачење, а након његових одговора суд је оптужницу поново вратио тужилаштву.

- Сматрам да не стоји квалификација да је реч о тешком убиству и да је оно почињено из ниских побуда - каже Гвозденац.

Новосађанин Радован С. се сумњичи да је 27. септембра 2020. године дошао до куће жртве, где је између њих дошло до жучне расправе, а онда је из просторије у приземљу, где су се налазили сами, одјекнула два пуцња. Према незваничним причама, које су се могле чути, Милован је наводно био опседнут женом осумњиченог, па ју је прогањао и узнемиравао. Наводно јој је слао разне, па и претеће поруке, а таквих садржаја нису били поштеђени ни чланови њене породице.

Од задобијених повреда Милован М. је одмах издахнуо, а Радован С. је аутомобилом отишао из села. Он је ухапшен у Осечини, где га је полиција затекла за воланом аутомобила "нисан". Претресом возила, полицајци су пронашли оружје.

СУПРУГА НЕ ЖЕЛИ ДА СВЕДОЧИ

СУПРУГА Новосађанина Радована С. није саслушана у ваљевском тужилаштву. Она је, користећи законско право привилегованог сведока, казала да није у могућности да одговара на питања и сведочи, зато што је, после свега што се догодило, у тешком психичком стању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)