МАГДА ТРАЖИ УСЛОВНУ СЛОБОДУ: Суду поднета молба у име бившег легионара

Н. Б.

06. 12. 2021. у 20:45

БРАНИЛАЦ бившег припадника "Легије странаца", Маринка Магде, који је у Мађарској због више убистава осуђен на доживотну робију, а та пресуда је у Србији у посебном поступку замењена казном од 40 година, поднео је Вишем суду у Суботици молбу за његово условно пуштање на слободу.

МАГДА ТРАЖИ УСЛОВНУ СЛОБОДУ: Суду поднета молба у име бившег легионара

Фото: Printskrin

Адвокат Славко Петрић истиче да је тај захтев поднео средином августа, али да још нема никаквог одговора.

Магда се скоро 28 година налази иза решетака, а пошто је издржао две трећине казне, према закону, стекли су се услови за подношење молбе. У доношењу одлуке, суботичком Вишем суду биће пресудно мишљење о његовом понашању од надлежних из затвора "Чилаг" у Сегедину, где Магда издржава казну.

- С обзиром на то да је инострана пресуда призната у Републици Србији и да је окривљени издржао више од две трећине изречене казне, сматрамо да је суд Републике Србије надлежан да одлучи о овој молби - наводи између осталог адвокат Петрић. - Досадашње понашање и до сада издржана казна, указује на то да окривљени, док траје уставни отпуст, неће извршити ново кривично дело. Окривљени се у току издржавања казне тако поправио да се може са основом очекивати да ће се на слободи добро владати...

Магда је у Мађарској осуђен због четири убиства, Антала Хорвата, његове супруге Розалије, Драгутина Кујунџића и Едите Немет. Паралелно, у Србији се против њега водио поступак због низа најтежих злочина, због чега му је била изречена смртна казна, која је, након измене Закона, преиначена у 40 година затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)