ЗБОГ МАЧАКА НОЖЕМ НАСРНУО НА КОМШИЈЕ: Виши суд одредио меру обавезног психијатријског лечења Саши из Ниша

Ј. Ћосин

01. 12. 2021. у 12:36

ВИШИ суд у Нишу изрекао је Саши Додићу (50) из села Поповац меру обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи због тога што је он 24. априла, у дворишту свог комшије Саше Илића, у стању неурачунљивости услед душевне болести, после краће расправе са комшијом Александром Мичићем због пса који му је нападао мачке, покушао да убије више људи.

ЗБОГ МАЧАКА НОЖЕМ НАСРНУО НА КОМШИЈЕ: Виши суд одредио меру обавезног психијатријског лечења Саши из Ниша

Фото: Д. Алихоџић

На последњем саслушању пред судом су вештаци Специјалне затворске болнице у Београду предложили да се Додић, уместо у затвор, упути на лечење. 

Како су "Новости" већ писале, Додић је након свађе са Мичићем кухињском ножем напао њега и његову супругу Марију, која је у том тренутку за руку држала четворогодишње дете, које је телом покушала да заштити од помахниталог комшије.

Док је са дететом покушавала да се склони у двориште комшије Илића, Додић ју је убо ножем у груди, наневши јој тешку телесну повреду опасну по живот. Покушавајући да Додића обори на земљу, њен супруг Александар задобио је убодну рану и тешку телесну повреду у стомак, а када је у помоћ притекао комшија Илић, Додић је насрнуо и на њега, наневши му такође повреду опасну по живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)