БОМБА ОДЛОЖИЛА ПРЕТРЕС: Суђење Димитрију Станковићу за покушај убиства инспектора у Новом Саду

Љ. П.

30. 11. 2021. у 19:17

СВЕДОЧЕЊЕМ Слободана Дрманца, полицијског инспектора, у уторак је у Вишем суду у Новом Саду настављено суђење Новосађанину Димитрију Станковићу (44), оптуженом да је 21. октобра 2020. године покушао да убије Уроша Никића (34), инспектора новосадске полиције, као и за недозвољено оружје, неовлашћено коришћење туђег возила и крађу.

БОМБА ОДЛОЖИЛА ПРЕТРЕС: Суђење Димитрију Станковићу за покушај убиства инспектора у Новом Саду

Фото: МУП РС

Описујући шта се дешавало тог дана, Дрманац, који је, како сам изјавио, тада је, као и сада, под суспензијом и против њега се води кривични поступак због насилничког понашања, иако није био на дужности, са колегом Никићем, са којим се случајно срео, пратио је мушкарца чије им је понашање било сумњиво. Тај је, како је рекао, ишао од возила до возила и загледао шта има у њиховој унутрашњости.

- Рекао сам Никићу да га пратимо, јер сумњам да хоће да украде кола - испричао је Дрманац, додајући да је колеги инспектору помогао као грађанин. - У Улици Саве Ђисалова, где је покушао да отвори једна кола, колега Никић га је зауставио рекавши: "стој, полиција", што је овај и учинио. Ја нисам смео ништа да предузимам, јер сам под суспензијом, али му је Никић показао значку.

Приликом претреса, по Дрманчевим речима, код мушкарца су нађени нож са додатком подесним за обијање кола, кожне рукавице, качкет и шал. Код себе није имао никаква документа и лажно се представио.

Главни претрес је прекинут у 13.15, јер се огласио аларм да је у суду дојављено да је постављена експлозивна направа, па ће наставак бити заказан накнадно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)