ПРЕСУДА ПРВО ОБЈАВЉЕНА У МЕДИЈИМА: Адвокат Љубомир Пантовић тражи правду за Зорана Ђокића пред Врховним судом тзв. Косова

Д. ЗЕЧЕВИЋ

29. 11. 2021. у 20:13

АПЕЛАЦИОНОМ суду Косова је требало скоро три недеље да достави адвокату Љубомиру Пантовићу и оптуженом Зорану Ђокићу (47) из Пећи пресуду, док је одлука о казни затвора од 12 година за наводни ратни злочин у Пећи - одмах објављена у албанским медијима.

ПРЕСУДА ПРВО ОБЈАВЉЕНА У МЕДИЈИМА: Адвокат Љубомир Пантовић тражи правду за Зорана Ђокића пред Врховним судом тзв. Косова

Фото: Радио Контакт плус

- У међувремену су албански портали на Косову објављивали читаве делове пресуде и коментарисали. А они којима је пресуда превасходно намењена, мени као његовом браниоцу и оптуженом Ђокићу није достављена - истиче адвокат Пантовић.

Он опомиње да је у питању јако лоша пракса, али нажалост редовна појава да косовски судови пресуде изречене Србима прво објаве у меидјима, а потом теко нима којих се те пресуде тичу. И док истиче да је осумњиченим Србима довољно тешко због саме чињеницеда немају право на правична суђења, да им се пресуде доносе на основу лажних сведока, адвокат Пантовић наглашава да је објављивање пресуда у медијима само наставак једностраних и пристрасних напада на Србе који, како додаје,на жалост не могу наћи правду пред косовским судовима.

- Једино правно средство које сада имамо јесте захтев за заштиту законитости Врховном суду против ове пресуде, за који важи рок 90 дана -додаје Пантовић.

Адвокат наглашава да Ђокића, који је до 2015. године са породицом, супругом и двојицом синова, живео на Косову и Метохији, где је радио како у косовским институцијама, тако и међународним организацијама, главни сведок оптужбе није препознао.

- Потом су мимо свих рокова и правила довели још два сведока од којих је једна наводно препознао и оптужио Ђокићаза протеривање и и живљавање над Албанцима,а што наводне жртве никада раније нису пријавиле, нити окривиле Ђокића за тако нешто - истиче за “Новости” адвокат Пантовић и напомиње да је Ђокић који је првобитно прошао све безбедносне провере на Косову и Метохији ухапшен 2. фебруара 2019 године на администартивном прелазу Јариње пред малолетним дететом и да се од тада налази у затвору Високог ризика код Подујева.

БОНУС ВИДЕО - УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК: Мајку Владимира Лепосавића ударио мотоциклиста

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)