БЈЕЛОГРЛИЋУ ПРЕТИ ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Тужилаштво у Нишу подигло оптужни предлог против глумца

Ј.Ћосин

26. 11. 2021. у 11:56

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни предлог против Драгана Бјелогрлића за кривично дело насилничко понашање члан 344 став 2 Кривичног законика и предложило казну затвора од шест месеци – потврђено је у овој правосудној институцији.

БЈЕЛОГРЛИЋУ ПРЕТИ ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАТВОРА: Тужилаштво у Нишу подигло оптужни предлог против глумца

FOTO: Ataimages

Како незванично сазнајемо, Бјелогрлић је посредством свог адвоката понудио примену начела опортунитета, односно да окривљени плати ‪100.000‬ динара у добротворне сврхе, а да не буде кривично гоњен, али је тужилаштво тај предлог одбило и оптужило га.

Подсетимо, глумац Драган Бјелогрлић (57) око 4 часа после поноћи, 23. августа у нишком хотелу "Амбасадор", напао је режисера Предрага Гагу Антонијевића. 

Након напада на Антонијевића Бјелогрлићу је било одређено задржавање до 48 часова због сумње да је починио насилничко понашање, а сутрадан је из КП завода у Нишу, где је преноћио, приведен на саслушање у Основно јавно тужилаштво у Нишу.

Након саслушања на којем је, како је саопштено, признао да је насрнуо на режисера и изразио кајање због тога, ОЈТ је укинуло меру задржавања и Бјелогрлић је пуштен да се брани са слободе, уз напомену да се преткривични поступак против њега наставља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)