ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА: Суђење бившим лидерима ОВК

Танјуг

09. 11. 2021. у 23:32

ГЛАВНИ хашки специјални тужилац Џек Смит затражио је продужење притвора бившим лидерима ОВК јер није уверен да косовска полиција има могућност да надгледа и гарантује њихово условно пуштање на слободу из притвора у Хагу.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА: Суђење бившим лидерима ОВК

Тачи у Хагу

У поднеску упућеном суду Смит је затражио наставак притвора, наводећи да косовска полиција ни овог пута није понудила довољне гаранције за условно пуштање бивших вођа ОВК.

-Последње гаранције КП остају недовољне и као такве не представљају битну промену околности, рекао је Смит у свом поднеску.

Према његовим речима, чак и да су услови пуштања на слободу изводљиви, Косово не жели да их примени.

-У светлу великих ризика који постоје и специфичних околности у вези са оптуженима, претпретресни судија мора да утврди да су предложени услови недовољни да оправдају пуштање на слободу, а чак и да јесу, Косово не жели и не може да их спроведе, написао је Смит, преноси Косово онлајн.

Он сматра да предлог полиције да стан/кућу неког оптуженог надгледа службеник и снима камера не представља одвраћање од опасности.

Смит тврди да би оваква контрола оставила без надзора велики део места где неко од оптужених борави оценивши да је недовољна гаранција косовске полиције показатељ једноставне неспособности да се адекватне мере спроведу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика