МИКА АЛЕКСИЋ СТИГАО У СУД: Изјашњава се да ли је крив, адвокат поручио - "победићемо" (ФОТО/ВИДЕО)

С.М.Ј.

28. 10. 2021. у 09:42

ОДРЖАВАЊЕМ припремног рочишта данас у Вишем суду у Београду почиње судски поступак против редитеља и власника драмског студија "Ствар срца" Мирослава Мике Алексића. Алексић је у суд стигао у пратњи свог адвокта Зорана Јаковљевића, који је новинарима поручио: "Победићемо".

МИКА АЛЕКСИЋ СТИГАО У СУД: Изјашњава се да ли је крив, адвокат поручио - победићемо (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: П.Милошевић

 У суд су стигли и пуномоћници оштећених глумица Денис Бећирић и Боривоје Боровић, који ће данас заступати њихове интересе на рочишту, а оне ће бити накнадно позване да сведоче током суђења.

Како јавља репортер "Новости", нешто после 10.30 часова уследила је пауза, јер је пуномоћник оштећених Југослав Тинтор тражио да се судија Зоран Божовић самоизузме из поступка, јер је већ раније одлучивао о продужењу притвора Алексићу. Тинтор сматра да то може бити разлог да се сутра пресуда обори. Судија сад размишља какву одлуку да донесе и хоће ли се самоизузети.

Кад је био члан кривичног ванпретресног већа, Божовић је продужио притвор Алексићу.

Одбрана Алексића сматра да је апсурдна ситуација да уместо да одбрана тражи изузеће то чине пуномоћници.

- Да сматрамо да је то процесна препрека тражили бисмо изузеће раније - каже одбрана.

Подсетимо, Алексић је оптужен за силовања и недозвољене полне радње над седам полазница свог студија од 2012. до 2019. године. Две оштећене које су откриле своје идентитете и прве пријавиле Алексића полицији су глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић.

На припремном рочишту Алексић пред судским већем којем председава судија Зоран Божовић треба да се кратко изјасни да ли је крив или не. Може се очекивати да ће он негирати кривицу, с обзиром на то да је након хапшења у јануару на саслушању у тужилаштву казао да није крив и да му није јасно зашто су га те девојке оптужиле.

Тужилаштво и одбрана данас би требало да предложе и доказе који ће се изводити током поступка. То су пре свега сведоци, вештачења оштећених, евентуална лекарска документација, фотографије...

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)