МИКА НА КЛУПИ: Данас припремно рочиште редитељу Алексићу, оптуженом за неколико силовања

С. Ј. М.

28. 10. 2021. у 07:00

ОДРЖАВАЊЕМ припремног рочишта данас би у Вишем суду у Београду требало да започне судски поступак против редитеља и власника драмског студија "Ствар срца" Мирослава Мике Алексића.

МИКА НА КЛУПИ: Данас припремно рочиште редитељу Алексићу, оптуженом за неколико силовања

Фото Танјуг

Он је оптужен за силовања и недозвољене полне радње над седам полазница свог студија од 2012. до 2019. године. Две оштећене које су откриле своје идентитете и прве пријавиле Алексића полицији су глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић.

На припремном рочишту Алексић пред судским већем којем председава судија Зоран Божовић треба да се кратко изјасни да ли је крив или не. Може се очекивати да ће он негирати кривицу, с обзиром на то да је након хапшења у јануару на саслушању у тужилаштву казао да није крив и да му није јасно зашто су га те девојке оптужиле.

Тужилаштво и одбрана данас би требало да предложе и доказе који ће се изводити током поступка. То су пре свега сведоци, вештачења оштећених, евентуална лекарска документација, фотографије...

Припремно рочиште је по процедури затворено за јавност, а још се не зна да ли ће се и главни претреси одвијати далеко од очију јавности. То ће одлучити судско веће кад о том питању чује изјашњења тужилаштва, пуномоћника оштећених и Алексићевог браниоца Зорана Јаковљевића. Суђења за кривична дела силовања у пракси се најчешће одвијају мимо јавности, како би се заштитила приватност жртава. Међутим, заступник глумица Милене Радуловић и Иве Илинчић, адвокат Југослав Тинтор је раније у медијима казао да ће њих две тражити да њихово сведочење буде отворено за јавност.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)