МАРКО ТРАЖИ ДЕБЛОКАДУ ИМОВИНЕ: Одложено суђење Мирославу Мишковићу и осталима пред Апелационим судом

В. Н.

25. 10. 2021. у 20:37

ПРЕД Апелационим судом у Београду данас је за сутра одложен главни претрес у другостепеном поступку који се води против Мирослава Мишковића, власника "Делта холдинга", његовог сина Марка, Мила Ђурашковића, власника "Нибенс групе", и осталих оптужених, због примедаба Ђурашковићеве одбране на састав судског већа.

МАРКО ТРАЖИ ДЕБЛОКАДУ ИМОВИНЕ: Одложено суђење Мирославу Мишковићу и осталима пред Апелационим судом

Фото: Архива ВН

Његов адвокат Зоран Атељевић, тражио је да се судија Милан Лукић изузме из већа које одлучује по жалбама у овом другостепеном поступку, јер је раније већ одлучивао о продужењу притвора Ђурашковићу.

Незадовољан је био и Марко Мишковић, који је апеловао на суд да му одблокира имовину и омогући право на рад, уколико, како је навео, одлучи да поново одлаже и растеже поступак.

- Више од 10 година немам право на рад, не могу да оснујем фирму или хуманитарну организацију, јер сам оптужен за утају пореза. У ово сам ушао веома млад, са мање од 30 година, а сада имам 40. Тражим да ми одблокирате имовину и моје право на рад, ако одлучите да се поступак одлаже - рекао је Марко Мишковић.

Апелација на овом претресу треба да сама изведе кључне доказе како би донела правоснажну пресуду. У плану је да се испитају окривљени и пет вештака, како би се разјасниле околности које су члановима већа остале нејасне.

ПОНОВО О УТАЈИ ПОРЕЗА

НА разматрању је друга првостепена пресуда Мирославу Мишковићу и осталим оптуженима, изречена у марту 2019. у Специјалном суду. Том пресудом је старији Мишковић осуђен на две и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара због помагања сину Марку да утаји порез. Укинутом пресудом, Марко је осуђен на годину дана кућног затвора и новчану казну од осам милиона динара. Ђурашковић је осуђен је на четири године и три месеца затвора и новчану и казну од шест милиона динара због утаје пореза, као и због злоупотребе положаја одговорног лица у случају оштећења крушевачке Фабрике мазива.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)