ЗАКАЗАНО СУЂЕЊЕ НАДРИЛЕКАРУ: Сава Кнежевић (23) пред судом 26. новембра

Н.Б.

20. 10. 2021. у 15:37

ПРЕД Првим основним судом у Београду заказан је почетак главног претреса против Саве Кнежевића, кога тужилаштво терети за неовлашћено бављење одређеном делатношћу, тешко дело против здравља људи у вези са кривичним делом надрилекарство и надриапотекарство, као и за фалсификовање исправе.

ЗАКАЗАНО СУЂЕЊЕ НАДРИЛЕКАРУ: Сава Кнежевић (23) пред судом 26. новембра

Сава Кнежевић / Фото Инстаграм

Поред Кнежевића на оптуженичкој клупи ће се наћи и његова мајка Данијела (49), која се сумњичи за помагање. Њих двоје се бране са слободе, пошто им је притвор укинут 17. јуна.

Тужилаштво је за Кнежевића предложило казну од осам и по година затвора и новчану казну од 800.000 динара, док је за мајку тражило годину дана кућног затвора. 

Како се сумња, Кнежевић се у нерегистрованој ординацији "Др Сауваге" на Теразијама, од 2. јануара прошле до 8. априла ове године, за новчану накнаду бавио пружањем медицинских услуга без одговарајуће стручне спреме и лиценце за рад.

Тврди се да је изводио липосукције, трансфере масти, корекције усана, прикривајући од пацијената чињеницу да није стручно оспособљен за пружање ових медицинских услуга и извођење медицинских захвата. Тужилаштво наводи да је реч о седам пацијената.

Након тога, како се наводи, пацијентима је издавао медицинске извештаје са прописаном терапијом - лековима без печата и са лажним бројем лиценце, за договорену накнаду.

У томе му је, тврди се, помагала мајка, која је у нерегистрованој ординацији примала пацијенте и од њих узимала новчану накнаду, све иако је знала да њен син нема лиценцу за рад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)