СЕДАМ ГОДИНА ЗА ПЕТ СМРТИ: Изречена пресуда Горану Благојевићу из Краљева за несрећу код Доње Трнаве

Ј. Ћ.

14. 10. 2021. у 20:27

КРАЉЕВЧАНИН Горан Благојевић (48) осуђен је у четвртак пред Основним судом у Нишу, првостепеном пресудом на седам година затвора, јер је 29. новембра 2019., на ауто-путу Београд - Ниш код Доње Трнаве, изазвао тешку саобраћајну несрећу у којој су настрадала петорица радника из Крагујевца.

СЕДАМ ГОДИНА ЗА ПЕТ СМРТИ: Изречена пресуда Горану Благојевићу из Краљева за несрећу код Доње Трнаве

Фото Ј. Ћ

Возећи шлепер, Благојевић је ударио у комби који је био у зауставној траци. На лицу места настрадала су тројица радника, док су двојица преминула неколико месеци касније у болници у Нишу. Четворица радника задобила су теже и лакше повреде.

Судија Валентина Миладиновић Пешић казала је да је током поступка доказано да је Благојевић извршио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Такође, она је казала да му је изрекла и меру безбедности забране управљања моторним возилом "Ц" категорије у трајању од три године.

На лицу места повредама су подлегли зет и шурак, Љубиша Јовановић (40) и Срђан Јовановић (34) као и Жикица Величковић (19), чији је отац Игор (45) лакше повређен. У болници су преминули возач комбија Дејан Ристић (34) и Борис Станојевић (32).

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)