УБИО ПОСЛОДАВЦА, ПА МУ НОСИО САНДУК НА САХРАНИ: Настављено суђење браћи из Ниша оптуженим за убиство Драшка Ранђеловића

Ј. Ћосин

14. 10. 2021. у 18:51

НИШЛИЈА Никола Младеновић (35) оптужен да је са својим братом Марком (40) 8. октобра прошле године убио свог послодавца Драшка Ранђеловића (46), данас је пред Вишим судом у Нишу признао кривицу.

УБИО ПОСЛОДАВЦА, ПА МУ НОСИО САНДУК НА САХРАНИ: Настављено суђење браћи из Ниша оптуженим за убиство Драшка Ранђеловића

Фото Приватна архива

- Тога јутра Драшко ме је пробудио нешто пре седам сати и рекао ми да будем спреман за пет минута, да долази пе мене и мог брата да идемо на плац да сређујемо простор, иако је договор био да кренемо касније. Био је узнемирен, викао је и није ми дао ни времена да попијем кафу. Пробудио сам брата и кренули смо. Пошто је било много посла око рашчишћавања простора на ком је панирао да отвори фирму, Драшко је отишао по још алата. У једном тренутку извадио је линију хероина, иако је знао да сам на „скидању“. Конзумирали смо дрогу, а у једном тренутку је насрнуо на мене секиром и рекао да ће ми побити целу породицу.

Ово је пред Вишим судом у Нишу у четвртак изјавио Никола Младеновић из Ниша, који је, заједно са рођеним братом Марком, оптужен да је 8. октобра прошле године у кругу нишке фабрике “МИН копекс” секиром и мацолом усмртили Драшка Ранђеловића (46) код којег су њих двојица радили. Никола најпре пред судом није желео да изнесе своју одбрану, током претходних рочишта, али је то учинио у четвртак, док је његов брат Марко раније пред судом за смрт свог послодавца оптужио управо старијег брата.

Како је Никола објаснио пред судом, његов брат видео је дас у се њих довијица поукла, али се уплашио и отишао. Међутим, Никола, који Драшка познаје годинама, остао је да се обрачуна са њим.

- - Када је Драшко тога дана отишао да нам купи ручак. Тада је длазио неки човек да га тражи, али се није представио. Рекао сам то Драшку када се вратио, а он се још више узнемирио. После ручка наставили смо са радовима, а Драшко ми је рекао да морам да га возим касније на прославу у неку кафану. Ја сам то желео да избегнем, рекао сам да не могу јер ме је у последње време звао за свакојаку глупост. Више нисам имао свој живот, већ сам водио његов. Рекао сам му да морам да идем да видим децу, а он је тада побеснео, узео секиру и ударио ме њоме доњим делом по леђима, пошто сам био нагнут ка поду, скупљао сам неке цеви – препричавао је он.

Каже да га је тада упитао да му објасни чему такво понашање.

- -Још више је полудео, рекао је:” Како то разговараш са мном, сада ћеш да видиш па је замахнуо да ме удари по други пут, али се некако саплео о торбицу и пао. Почео је да ме вређа, прети, рекао је да ће ми цела породица због овога страдати. Тада сам видео да ми је живот у опасности, зградио сам мацолу и ударио га у главу. После тога смо почели да се отимамо око секире која је била код њега. Падали смо, рвали се. Последњи пут када смо пали, одузео сам му секиру и ударио сам га ручицом у главу. Наставили смо, он је дохватио нешто и ударио ме у главу. Међусобно смо се гушили и ударали. У једном тренутку сам га надјачао и био преко њега. Ударио сам га мацолом још једном, то је био трећи ударац и последњи који сам му задао. Од страха сам након тога покупио своје ствари и побегао. Нисам знао да је мртав – испричао је Никола, који је након тога наредио брату да однесе његову гардеробу у којој је радио, и спали је или баци у НИшаву. Након тога су се обојица вратила на место где је Драшко лежао у локви крви и позвали полицију, одлучни да прекрију злочин. Ипак, полиција их је ухапсила неколико дана касније. У међувремену, њих двојица присуствовали су сахрани Драшка Ранђеловића и лично носили његов ковчег. На питање адвоката оштећене стране да објасни како се осећа због чињенице да је носио сандук сопствене жртве, Никола је одговорио да је имао намеру само да изјави саучешће и запали свећу, али да је неко замолио да њих двојица понесу сандук, јер нико други од присутних то није хтео.

Судски вештак Радован Караџић потврдио је да пред судом да је токсиколошко хемијском анализом у крви утврђено да је Драшко конзумирао хероин пола сата, до сат времена пре него што је убијен, али да г аон није онемогућио да се брани, већ да напротив, ране на шакама и подлактицама то управо показују .

Наредно рочиште заказано је за новембар.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)