ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ: Службеница Министарства правде сумња на корону

С.Ј.М.

14. 10. 2021. у 14:51

СУЂЕЊЕ Сузани Вулић, службеници Министарства правде, која је оптужена за злоупотребу положаја, данас је требало да почне пред Посебним одељењем за корупцију Вишег суда у Београду, али је одложено.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ: Службеница Министарства правде сумња на корону

Фото: Милена Анђела

Оптужена није дошла на суђење, а како је њен бранилац обавестио судију, добила је симптоме короне и јутрос је отишла у ковид амбуланту. Наредних дана доставиће суду документацију о томе.

Сузана Вулић је радила на контроли да ли осуђеници, који казне издржавају у кућном затвору, поштују протоколе. Након њеног привођења у фебруару, из МУП-а су навели да се сумња да је од јуна 2020, па до хапшења, неким осуђеницима омогућавала слободно кретање и самовољно напуштање кућа и станова у којима су издржавали казне.

Полиција је против ње поднела пријаву и зато што није сачињавала извештаје о неиспуњавању обавеза које су тим осуђеницима биле прописане, нити је о томе да их они не испуњавају обавестила суд и Повереничку службу, што је била њена обавеза.

Сузана В. је на саслушању у тужилаштву негирала кривицу. Неки медији су после њеног хапшења наводили да је била задужена да надзире Вељка Беливука, кад је 2018. издржавао казну кућног затвора, због напада на обезбеђење директора Партизана Милоша Вазуре.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)