УБИО САВУ КРСТИЋА ИЗ ОСВЕТЕ: Миљан (24) одбио нагодбу са тужилаштвом- много му је 18 година затвора

Ј. Ћосин

13. 10. 2021. у 21:14

МИЉАН Јовановић (24) из села Доњи Душник код Гаџиног Хана одбио је данас потписивање споразума о признању кривичног дела са Вишим јавним тужилаштвом којим би му, због тешког убиства Саве Крстића {93) из Доњег Душника, била изречена казна затвора од осамнаест година.

УБИО САВУ КРСТИЋА ИЗ ОСВЕТЕ: Миљан (24) одбио нагодбу са тужилаштвом- много му је 18 година затвора

Фото Архива

Јовановић  се терети да је 28. новембра прошле године усмртио Крстића из безобзирне освете јер га је пријавио због крађе алата. Како се наводи у оптужници, повод стравичног злочина био је позив за издржавање затворске казне који је стигао Миљану  јер је марта 2017. године покрао комшију, а он га је пријавио полицији.

-  Оптужени  је сматрао да је жртва крива што он мора у затвор па је одлучио да му се освети. Отишао је до његове куће, заједно су пили ракију, након чега је од старца затражио да му шаље цигарете и уплаћује новац док је у затвору, јер робија због њега, што је он одбио. Окривљени му је због тога задао већи број удараца рукама, ногама и непознатим механичким оруђем, по глави, рукама и ногама. Нанео му је повреде мозга, очних јабучица, преломе доње вилице, леве очне дупље, ребара, грудне кости, кичме а затим му затворио уста и нос и угушио га – наводи се између осталог у акту тужилаштва.

Главни претрес пред Вишим судом у Нишу требало је да почне 6. октобра али је одложен на захтев Јовановићеве одбране с обзиром на то да је оптужени изразио намеру да призна кривично дело за које се терети. Његов бранилац је Вишем јавном тужилаштву је изнео предлог да буде осуђен на затворску казну  у трајању од 18 година, а Миљан је споразум о признању дела требало да потпише данас. Међутим, како сазнајемо, након што се вратио у притворску јединицу Казнено поправног завода, Јовановић се предомислио. 

- Он је казао да је одлучио да се бори, јер му је 18 година затвора много. Чак је тужиоцу са којим је требао да склопи споразум о признању кривице послао писмо пуно увреда - наводе наши саговорници из правосуђа.

С обзиром на то да споразум, на основу којег је требало да буде изречена пресуда није закључен, Виши суд ће заказати главни претрес током којег ће Јовановић имати прилику да се избори за мању казну од оне која му је понуђена.  ВЈТ  није прецизирало висину казне коју тражи за Миљана а Кривични законик за тешко убиство прописује је  у распону од десет година до доживотне робије. 

Миљан је и пре убиства комшије био познат полицији због крађа и насилничког понашања.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)