ПРЕЖИВЕО ЈЕР ЈЕ БИО ПОНЕДЕЉАК: Почело суђење малолетном беливуковом "војнику" И. И. за злостављање навијача И. С.

С. Ј. М.

04. 10. 2021. у 19:59

У ВИШЕМ суду у Беогаду започело је прво суђење једном од припадника криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, која се сумњичи за отмицу, држање у заточеништву, злостављање и силовање малолетног навијача Партизана И. С.

ПРЕЖИВЕО ЈЕР ЈЕ БИО ПОНЕДЕЉАК: Почело суђење малолетном беливуковом војнику И. И. за злостављање навијача И. С.

Штек-бункер криминалне групе и двориште њихове базе шест месеци после хапшења / Фото И. Маринковић

Овај поступак је покренут против И.И., којем се због тога што није напунио 18 година суди одвојено од осталих оптужених и пред Одељењем за малолетнике Вишег суда.

Суђење је било затворено за јавност, пошто су и оптужени и жртва малолетни. На том претресу, како смо сазнали, оптужени И. И. је негирао да је извршио кривично дело за које га тужилаштво терети. Након тога, оштећени И. С. је три сата давао исказ. Према нашим информацијама, детаљно је причао о свим језивим стварима које су му рађене и како је злостављан док је три дана од 8. до 10. августа прошле године држан заточен у просторији испод јужне трибине Партизановог стадиона, коју је користила ова криминална група. У току тог присећања и причања у судници И.С. није било добро.

Како је наведено у оптужници тужилаштва, тринаест припадника ове криминалне групе, заједно са малолетним И. И. отели су И. С. држали га заточеног, тукли и злостављали. Када су видели И. С. испред ресторана како разговара телефоном, на силу су га увукли у затворену башту. Ту су га оптужили да је цинкарош и тукли тражећи да им каже ко га је послао да их прати и снима. По налозима Беливука и Миљковића, држали су га везаног лисицама и изолир тракама три дана током којих су га сви оптужени наизменично тукли и злостављали, како би им признао коме "намешта" њих двојицу. Трећег дана су га пустили, а Беливук и Миљковић су му наводно рекли да се више не појављује у Београду, јер ће га у противном убити.

Међу порукама које су касније нађене у телефону Марка Миљковића налазе се и оне које се наводно односе на И. С. и које указују на део како су га мучили. На крају је некоме послао - "пустили смо га да не морамо и њега да деремо. Срећа његова што је налетео у понедељак кад је гужва".

ЈОШ ТРИНАЕСТ ОПТУЖЕНИХ

УЗ малолетног И. И., Тужилаштво за организовани криминал оптужило је за овај злочин и Вељка Беливука, Марка Миљковића, Александра Вучељића, Милована Тадића, Филипа Ивановског, Срђана Лалића, Владимира Грека, Алексу Шејића, Мијата Симеуновића, Милоша Селак Лукића, Алексу Дуњића, Војислава Ђорђевића и Алексу Стошића. Њима би за ово требало да се суди пред Специјалним судом заједно са другим злочинима за које се терете да су починили.

Запратите Нпортал на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)