СУДИЈА ВУЧКОВИЋ НЕ НОСИ НАНОГВИЦУ: Основни суд у Сјеници о информацији да њихов колега дели правду "под надзором"

Н. КOЧОВИЋ

28. 09. 2021. у 21:34

ОСНОВНИ суд у Сјеници демантовао је наводе појединих медија да судија Љубодраг Вучковић суди носећи наногвицу, тврдећи да му таква мера електронског надзора није одређена. Они су саопштили да је тачно да судија ради и да није удаљен са посла, иако се против њега води истрага.

СУДИЈА ВУЧКОВИЋ НЕ НОСИ НАНОГВИЦУ: Основни суд у Сјеници о информацији да њихов колега дели правду под надзором

Основни суд у Сјеници

- Вучковић није удаљен са функције, што се дешава само уколико му је одређен притвор, а у овом случају тога нема. Судија може бити удаљен са посла под законом прописаним условима, а у случају кад удаљење није обавезно, уколико тако одлучи председник Врховног касационог суда - наводи се у одговору "Новостима" који је потписао Вејсил Смајовић, председник Основног суда у Сјеници.

У том суду кажу и да је Вучковић 26. марта приведен на саслушање у Више тужилаштво у Новом Пазару, али да је већ сутрадан пуштен да се брани са слободе. Наводе да, према информацијама које поседују, истражни поступак у том случају још није окончан, а да не знају да ли је против Вучковића поднет било какав оптужни акт, као ни за које кривично дело се води истрага.

Информације да Вучковић суди носећи наногвицу претходних дана су се појавиле на друштвеним мрежама, а пренели су их и поједини медији.

Новопазарска полиција саопштила је 26. марта да је Вучковић ухапшен у заједничкој акцији са Вишим тужилаштвом и Безбедносно-информативном агенцијом због сумње да је омогућавао оверавање уговора без присуства уговорних страна. Наводно су, на основу тих уговора, купци уписивали право својине у катастру непокретности, за шта је, како се сумња, судија добијао новчану надокнаду.

- Сумња се да је Љ. В. од 2015. до 2019. године, у судским поступцима које је водио, у намери да неким особама прибави корист, а другима нанесе штету у износу од око милион и по динара, кршио закон оверавајући уговоре о промету непокретности са особама које том приликом нису биле присутне - саопштила је полиција.

СУМЊЕ

ВУЧКОВИЋ се сумњичи да је починио кривично дело кршење закона од стране судије, јавног тужиоца и његовог заменика, а осим њега, том приликом ухапшени су и референт Основног суда М. Х. (55) и службеник Катастра у Сјеници Д. П. (53).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)