УСМРТИО ПЕТОРИЦУ, А НЕ ДОЛАЗИ НА СУЂЕЊЕ: Суд у Нишу затражио да возача Горана Благојевића на наредно рочиште доведе полиција

Ј. ЋОСИН

28. 09. 2021. у 21:02

ГОРАН Благојевић (47) из Краљева, коме се пред Основним судом у Нишу суди за несрећу у којој су погинула петорица радника, други пут за редом се није појавио на главном претресу, па ће га на следеће рочиште довести полиција.

УСМРТИО ПЕТОРИЦУ, А НЕ ДОЛАЗИ НА СУЂЕЊЕ: Суд у Нишу затражио да возача Горана Благојевића на наредно рочиште доведе полиција

Фото: Ј.Ћосин

Возач камиона, који је 29. новембра 2019. године, на ауто-путу Београд - Ниш налетео на комби који је превозио раднике, претходно одсуство оправдао је заборавношћу, а због чега поново није дошао није умео да објасни ни његов бранилац адвокат Данило Николић.

- Заиста не знам о чему је реч, претпостављам да је имао неки проблем, да би ми јавио. Међутим, уопште није контактирао са мном, па молим суд да главни претрес одложи - рекао је Николић.

Судија Валентина Миладиновић Пешић, након што је установила да је Благојевић уредно позван, наложила је његово довођење. Такође, упозорила је адвоката Николића да ће се, уколико његов клијент поново не буде дошао на суд, применити и теже мере за обезбеђење његовог присуства.

Благојевић је шлепером налетео на комби који је због квара стајао у зауставној траци. Повредама су одмах подлегли зет и шурак, Крагујевчани Љубиша Јовановић (40) и Срђан Јовановић (34) као и 19-годишњи Жикица Величковић, чији је отац Игор (45) том приликом лакше повређен. У болници су преминули возач комбија Дејан Ристић (34) као и Борис Станојевић (32). Стефан Велић (20) и Милан Михајловић (29) су тешко повређени, док су лакше повреде задобили Миланов отац, педесеттрогодишни Бошко, Горан Николић (41) и Мирослав Стојковић (35). Несрећне људе ангажовала је београдска фирма "Телефонкабл" да у Лесковцу постављају телефонске каблове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)