ВОЈНОВИЋ СВЕДОЧИО ИЗ БЕОГРАДА: У Подгорици настављено суђење Ратку Кољеншићу за учешће у убиству Николе Бојовића

С. Ђ.

27. 09. 2021. у 20:35

САСЛУШАЊЕМ сведока Милоша Војновића, из Београда, у подгоричком Вишем суду настављено је суђење Ратку Кољеншићу, оптуженом за учешће у убиству рођеног брата Луке Бојовића - Николе, априла 2013.

ВОЈНОВИЋ СВЕДОЧИО ИЗ БЕОГРАДА: У Подгорици настављено суђење Ратку Кољеншићу за учешће у убиству Николе Бојовића

Место убиства Николе Бојовића / Фото М. Анђела

Кољеншићу се за исто ово дело судило пред Специјалним судом у Београду, где је правоснажно осуђен на 30 година затвора. Овим поступком било је обухваћено и убиство Милоша Видаковића у Будви, исте године, за које је Војновић осуђен на 17 година затвора, након што је са тужилаштвом склопио споразум којим је добио статус сведок - окривљени.

Војновић је, како су пренели црногорски медији, спроведен у београдски Виши суд из КПЗ Падинска скела и путем видео-линка говорио о свему што му је познато везано за убиство Бојовића.

Кољеншић је остао при ранијем исказу, у којем тврди да није знао да ће Никола Бојовић бити убијен. Адвокат Борис Мариновић, који заступа Кољеншића, казао је да је исказ сведока Војновића паушалан. Он је навео да је овај комбиновао оно што је чуо током поступка који се водио у Београду.

Војновић је казао да "Никола Бојовић није убијен џаба... убијен је због Брана Шарановића". Он је у свом исказу навео да иза те ликвидације стоји сада покојни Слободан Шарановић, који је, како је сведок казао, хтео да освети свога брата.

Војновић је навео да је њему "надређени" био Милош Делибашић и да је за детаље ликвидације Бојовића сазнао након убиства.

Он је навео да је илегално прешао границу при уласку у Црну Гору и да га је ту сачекао Кољеншић. Према његовим речима, нека сазнања која он има у вези са Кољеншићем и убиством Бојовића је добио када му се Кољеншић жалио на Сашу Цветановића, званог Пит Бул, који је означен као убица Николе Бојовића. Он је казао да му се Кољеншић жалио да је Цветановић "потрошио новац који је добио за ликвидацију Бојовића, да му је звао жену и упао у стан. Навео је и да је Кољеншић тада споменуо снимак који се повезује са убиством Бојовића, а где он наводно може да се препозна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)