УБИЦА ХОТЕЛИЈЕРА ЈОШ НА СЛОБОДИ: За ликвидацију Дејана Дејанчића (51) у Нишкој Бањи ни после пет година од злочина и даље нико не одговара

Ј. Ћ.

24. 09. 2021. у 10:11

ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу ни после пет година од убиства Дејана Дејанчића (51), власника виле "ДНД" у Нишкој Бањи, није успело да обезбеди довољно доказа да неког оптужи.

УБИЦА ХОТЕЛИЈЕРА ЈОШ НА СЛОБОДИ: За ликвидацију Дејана Дејанчића (51)  у Нишкој Бањи ни после пет година од злочина и даље нико не одговара

Жртва: Дејан Дејанчић

Након једногодишњег притвора, собарица Милица Димитријевић (32), која је била осумњичена за овај злочин, пуштена је на слободу, али и даље чека да тужилаштво одлучи хоће ли је гонити због смрти њеног послодавца. Одговор на то питање жељно ишчекује и породица покојног хотелијера измучена страхом да ће Дејанов убица остати некажњен и да ли ће се икада сазнати мотив злочина.

Хотелијер је убијен 5. новембра 2016. године, када је, како се тада се сумњало, рецепционер Дејан Јовановић упао у собу у којој је Дејанчић био са Милицом и упуцао га. Након тога, како се тада сматрало, испалио је хитац себи у главу. Собарица, која је успела да побегне, позвала је полицију која је затражила помоћ Жандармерије, јер се није одмах знало да ли је Јовановић мртав. Полицијске снаге су након употребе шок бомби упале у вилу и затекле Јовановића једва живог и он је одмах превезен у болницу, где је преминуо два месеца касније. Сматран је убицом све до 26. децембра 2016. године када је уследио преокрет и Миличино хапшење, а њу је оптужио биолошки траг пронађен на пиштољу. Истрагу против ње, како је навело Више јавно тужилаштво, закочила је шведска дипломаткиња, гост у вили у време злочина, која треба да буде саслушана, али се не одазива на позиве српских органа гоњења.

Дејанова удовица, Нада Дејанчић, каже да кошмар њене породице време није ублажило.

- Срамота је то што за мога мужа и даље нема правде, а за нас мира. Девојка, која је осумњичена, нормално живи, а моја породица и ја осуђени смо на доживотну трауму. Не могу ништа да учиним да то променим. Ангажовала сам пуномоћника, редовно ме информише, али већ дуго нема ништа ново да ми каже. Мој живот је упропашћен, а истрага, која би могла донекле да ми ублажи губитак, врти се укруг - каже супруга жртве.

Бранилац Милице Димитријевић, адвокат Момчило Ковачевић, 7. септембра упутио је ургенцију Вишем јавном тужилаштву. Подсетио је да, како је наведено, већ две-три године није предузета ниједна радња током истраге, као и да је нејасно због чега још траје.

- Недопустиво је да саслушање супруге шведског дипломате, која није ни очевидац догађаја, буде разлог што је истрага у току. Одбрана је становишта да је пет година довољно да се подигне оптужница или да се истрага обустави због недостатка доказа. Још нека година истраге неће донети нове доказе, а осумњиченој живот отежава то што се против ње води поступак за најтеже кривично дело, што јој отежава да се запосли, а у међувремену је постала мајка. Молимо тужилаштво да нас обавести које још радње и доказе изводи или то планира, као и да ли се ближи крају истрага која је давно прешла границе поступања у разумном року - навео је Ковачевић.

МОТИВ УБИСТВА МИСТЕРИЈА

МАДА се у почетку спекулисало да је Дејанчић убијен из користољубља, у шта је сумњала и његова супруга, досадашњом истрагом за то нису пронађени докази. Како сазнајемо, у вили је пронађено 8.000 евра, као и признанице о позајмици значајног износа, па није било индиција да је хотелијер био жртва пљачке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)