НАПАДАЧ НЕЋЕ БИТИ КРИВИЧНО ГОЊЕН: Преокрет у поступку против оптуженог у Новом Саду због ударања адвокатице

Љ. П.

23. 09. 2021. у 20:22

СУДСКИ поступак вођен против Србе Стојиљковића (74) у Основном суду у Новом Саду, због оптужбе да је ометао правду, обустављен је.

НАПАДАЧ НЕЋЕ БИТИ КРИВИЧНО ГОЊЕН: Преокрет у поступку против оптуженог у Новом Саду због ударања адвокатице

Архива

До оваквог обрта на суђењу је, како је "Новостима" потврђено у овом суду, дошло због околности које трајно искључују кривично гоњење. О којим околностима конкретно је реч, у суду нису прецизирали.

Стојиљковића је оптужница теретила да је 4. септембра 2018. године, око подне, у згради новосадског Основног суда, насрнуо на адвокатицу др Енике Вег (67) и тиме је ометао у њеном обављању адвокатске службе. После тога је судску зграду напустио кроз споредни излаз, а потом је отпутовао у Београд, где се касније, како је тврдио, сам предао полицији.

Kaко је наведено у оптужници, Стојиљковић је угледавши адвокатицу у судском ходнику, за њом повикао: "Ено је Енике", а затим јој је пришао и замахнутом стиснутом песницом је ударио по лицу. Она је због ударца изгубила равнотежу, а приликом пада је поломила носне кости, чеони наставак горње вилице, имала је подливе испод левог ока и на образу, као и прелом 12. грудног пршљена. На основу медицинске документације, утврђено је др Вег тада задобила тешке повреде.

Овај пензионер је на почетку суђења казао да сматра да није крив и да није имао намеру да удари адвокатицу. Испричао је да је приметивши њену карактеристичну боју косе док је пролазила судским ходником, махинално излетео из канцеларије секретарице председнице суда и да се не сећа да ју је одгурнуо и да се то можда нехотице догодило, односно да није имао никакву намеру. Још је рекао да је његово такво понашање резултат револта због судских спорова које води више година, а Енике Вег заступа другу страну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)