ТРЕЋИ ДАН СУЂЕЊА МУСТАФИ - Сведок: Оптужени може да каже шта хоће, био је командант логора ОВК у Злашу

С. Ј. М.

22. 09. 2021. у 12:52 >> 13:13

ЗАШТИЋЕНИ сведок "3593" и трећи дан заредом је наставио сведочење пред Специјалним судом Косова у Хагу у поступку који се води против једног од команданата такозване ОВК Саљиха Мустафе и данас је одговарао на питања одбране.

ТРЕЋИ ДАН СУЂЕЊА МУСТАФИ - Сведок: Оптужени може да каже шта хоће, био је командант логора ОВК у Злашу

Мустафи продужен притвор за још два месеца / Фото принтскрин

Он је рекао да је оптужени особа која га је тукла и уперила револвер у главу у априлу 1999. године, када су га припадници такозване ОВК ухапсили и држали заточеног на имању у селу Злаш. Казао је да је имао црвену капу, али да не зна како да га опише и да га никада раније није видео.

На питање браниоца Јулијуса Фон Бонеа како зна да је то баш оптужени Мустафа, сведок је казао да је касније када је пуштен кући од много људи сазнао да је Мустафа био командант те групе у Злашу.

- Војници који су били у Злашу и сви у том крају су знали да је оптужени тамо био главни - казао је сведок, наводећи и да га никада после није видео.

На питање Бонеа шта каже на то што Мустафа тврди да га никада није срео, нити тукао, сведок је одговорио да "оптужени може да каже шта год хоће".

Оптужени Саљих Мустафа данас није желео да дође у судницу, већ је суђење пратио путем видео-линка из притворске јединице.

СВИ БЕЖАЛИ У ПРИШТИНУ

Сведок "3593" је испричао и да су га из заточеништва пустили, јер је у том делу кренула српска офанзива.

- Отворили су врата, прозвали нас и рекли да идемо. Ту је било много људи, најмање 60. Неки су били у цивилу, а неки у униформи ОВК. Један нам је показао пут ка Приштини и ја сам у том правцу кренуо. Кад сам изашао на главни пут срео сам хиљаде људи који су бежали ка Приштини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)