НОЖЕМ ИЗБО ЧЕТВОРИЦУ МЛАДИЋА: Тужилаштво затражило казну од осам и по година затвора за младића из Ниша

Ј. Ћ.

17. 09. 2021. у 10:18

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Нишу затражило је казну затвора од осам и по година за Василија Ј. (20), оптуженог да је ножем избо четворицу младића које уопште није познавао.

НОЖЕМ ИЗБО ЧЕТВОРИЦУ МЛАДИЋА: Тужилаштво затражило казну од осам и по година затвора за младића из Ниша

Фото: Ј. Ћ.

Међутим, након што је прво вештачење показало да је Василије био битно смањено урачунљив у време извршења кривичних дела, што не искључује у потпуности његову кривичну одговорност, његови браниоци су затражили да се обави комисијско вештачење његове урачунљивости у Специјалној затворској болници у Београду. Вештаци ће свој налаз изнети 23. септембра, за када је заказан следећи главни претрес.

Како је наведено у оптужном предлогу, он је 18. јуна ове године око 22.10 сати на Булевару Немањића у Нишу пришао с леђа С. И., који је гледао у свој мобилни телефон, и без икаквог повода и упозорења нанео му два убода у доњи део задње стране леве половине грудног коша, што је окарактерисано као лака телесна повреда. Само пет дана касније у улици Бранка Крсмановића, након што је пратио Ђ. В., који је такође телефонирао, задао му је ударац ножем у десни слабински предео и такође га лакше повредио. Серијске нападе наставља 24. јуна када у Улици Љубе Дидића напада А. К. и С. М. и обојицу убада у бутине, након чега бежи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)