ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО КОД ГАЏИНОГ ХАНА: Загрлили су се, а потом је Милан ножем избо Немању

Ј. Ћ.

17. 09. 2021. у 09:42

ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Милана Танића (19) из Заплањске Топонице, због сумње да је убио Немању Антанасковића (18) и лакше повредио четрнаестогодишњу девојчицу.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО КОД ГАЏИНОГ ХАНА: Загрлили су се, а потом је Милан ножем избо Немању

Фото: Фејсбук

Оптужени се терети да је 26. децембра 2020. године око шест сати у селу Заплањска Топоница код Гаџиног Хана, у стању урачунљивости, лишио живота оштећеног који га је упитао : "Па добро, брате, што ме онолико испребијасте, што сам вам ја крив?" Након што му је одговорио: "Па, брате, брате..", из десног рукава спустио је нож у десну шаку и кренуо на сада покојног младића. Обгрлили су се лицем у лице, а затим је окривљени ножем дужине 30 цм, са оштрицом од 18 цм, жртви задао једну прободну и пет убодних рана које у свом збирном дејству представљају тешку телесну повреду са изузетно високим степеном опасности по живот, од којих је оштећени преминуо – навело је тужилаштво.

Како се даље наводи у оптужном акту, када је малолетна девојка покушала да одбрани осамнаестогодишњака, окривљени је ножем кренуо и на њу и нанео јој лаку телесну повреду у виду посекотине у пределу левог рамена.
У крвавом обрачуну двојице младића тешке телесне повреде, опасне по живот, задобио је и Танић, па је ухапшен тек када му се здравствено стање побољшало.
Убиству је претходила туча, у којој је Немања повређен, због чега га је његов отац Богосав одвезао у дољевачки Дом здравља.

Како је његов отац тада испричао, младића су најпре претукли у близини куће...

- Имао је хематом на глави, одвезао сам га до лекара, установљено је да је добро. Вратили смо се у село, ту сам затекао полицајца који ми је казао да су се тукли. Требало је одмах да их приведу, и Немању мога, док се не утврди ко је и шта је урадио. Они се намерачили на њега, и ето шта се деси. Кад смо се вратили кући, није хтео да легне, требало је са својом  девојком да оде на помен њеном преминулом ујаку. Рекао ми је да иде да се прошета са девојком до цркве. Није прошло мало, жена ме зове, каже да су јој телефонирали да је Немања убијен. Нашао сам га у дворишту, био је сав крвав. Одвео сам га опет код лекара, али све је било узалуд – казао је након убиства  Богосав.

Како је установљено током истраге, Немања је наговорио своју девојку да позове Милана да изађе из куће. Танић је са собом понео нож и сукобио се са Немањом, који је код себе имао исто оружје. Током гушања изболи су један другог, али је Немања задобио убод у срце који је био фаталан.

Покојног младића Антанасковићи су усвојили када је имао само 39 дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)