СТРИЦ ЈЕ СТАЛНО НАПАДАО НАШЕГ ОЦА: На суђењу Радославу Мургашком за убиство брата Жарета у Новом Саду сведочила деца оптуженог

Љ. П.

09. 09. 2021. у 08:27

САСЛУШАЊЕМ сведока, јуче је у Вишем суду у Новом Саду настављено суђење Радославу Мургашком (49) оптуженом да је 12. јуна прошле године, хицима из пиштоља, у дворишту породичне куће у новосадском насељу Клиса, усмртио три године млађег рођеног брата Жарета.

СТРИЦ ЈЕ СТАЛНО НАПАДАО НАШЕГ ОЦА: На суђењу Радославу Мургашком за убиство брата Жарета у Новом Саду сведочила деца оптуженог

Фото З. Грумић

Говорећи о односима између два брата, син и ћерка оптуженог Радослава су казали да су, откако знају за себе, односи између њиховог оца и сада покојног стрица, били лоши, али да прави разлог томе не знају. По њиховој причи, и поред тога, њих двоје су са стрицем Жаретом били у добрим односима.

- Често сам чула њихове свађе и видела како стриц напада оца - казала је Радослављева ћерка, која је, иако привилегован сведок, пристала да пред судским већем, којем председава судија Видоје Митрић, каже како је протицао живот у заједничком дворишту са стрицем, док се нису 2019. одселили одатле у своју кућу, али и касније. - Због њихових свађа, брат и ја и дан-данас имамо трауме. Нову кућу смо направили, јер отац тамо више није могао да издржи.

И њен брат, такође сведок многобројних свађа, казао је да је једном приликом стриц њиховог оца гађао гипсаном фигуром лава, а пре тога мобилним телефоном.

- Са стрицем сам годинама преко лета ишао и радио на уграђивању клима и често је лоше говорио о мом оцу - казао је овај сведок, истичући да је престао са њим да ради, када му је овај једном приликом рекао: "Да сам убио твог оца пре пет година, до сада бих изашао са робије". Дешавало се да, када однесем новац за комуналне рачуне за кућу, у којој смо некада живели, да поцепа новац и баци га по дворишту. Тада је говорио ружно о мом оцу и да му не требају његове паре. Отац ми је рекао да он не мрзи свог брата, али да не зна због чега га овај прогања, и да му је једном показао да за појасом има пиштољ.

Радослављева деца су још испричала да је марта прошле године за време полицијског часа, њихов стриц са неком пушком виђен да шета око њихове куће, због чега им је отац, уплашен, рекао да уђу унутра и спусте ролетне. Ни то, као ни раније братске размирице, нису пријављиване полицији.

Наставак суђења је заказан за 20. октобар.

 

ЗНАЛИ ЗА НАРУШЕНЕ ОДНОСЕ

ДА браћа Мургашки нису били у добрим односима, јуче је потврдило још неколико сведока. Сви они су казали да их знају дуго година и да нису причали, али да им није био познат разлог таквих односа између Радослава и Жарета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)