"ОН ЋЕ КУЋИ, А МОЈЕ СЕСТРЕ НЕМА" Одржано суђење за несрећу у којој је страдала Јована (25) - Младен ће се бранити из кућног притвора (ВИДЕО)

Ј. Ћ.

07. 09. 2021. у 14:29 >> 20:16

ОН ће код куће да ужива, а моје сестре нема! - огорчено је јуче поручио новинарима Миљан Петковић, брат покојне Јоване Петковић (25) после одлуке Вишег суда у Нишу да се Младену Гигићу (20), оптуженом да је 21. новембра прошле године, возећи под дејством алкохола, прошао на црвено светло на Булевару Немањића и изазвао удес у којем је настрадала његова сестра, у даљем поступку брани са слободе.

ОН ЋЕ КУЋИ, А МОЈЕ СЕСТРЕ НЕМА Одржано суђење за несрећу у којој је страдала Јована (25) - Младен ће се бранити из кућног притвора (ВИДЕО)

Фото приватна архива

Гигићу је замењен начин издржавања притвора, па ће уместо из затворске јединице на суђење убудуће долазити из стана, где ће боравити са наногвицом.

Заменица Вишег јавног тужиоца Татјана Стевановић није се противила оваквом предлогу Гигићевог адвоката, па је суд донео одлуку да ублажи меру, коју је породица настрадале девојке назвала скандалозном. Видно уплакан, Јованин брат нам је рекао да је разочаран одлуком суда.

- Ово је порука подршке онима који се опијају и онда слободно седну за волан, јер добију кућни притвор. Сматрам да је ово скандалозно и позивам људе да отворе очи и да не чекају да се нађу у ситуацији у којој смо ми сада. Када се десила несрећа, мојој сестри чак није ни помоћ указао. Пришао јој је и рекао: "Све је у реду, није јој ништа" и уместо да позове Хитну, он је позвао родитеље - рекао је Миљан Петковић из Житорађе.

Адвокат оштећених, Живадин Богдановић сматра да оваква одлука суда иде наруку окривљеном:.

- На овај начин одбрана узима поене и олакшава ситуацију оптуженом у току поступка, јер ће он седети код куће. То што ће имати електронски надзор фактички њему не представља никакав проблем да се дружи, прима посете и ужива у слободи, док ожалошћене породице нису у ситуацији да добију одговарајућу сатисфакцију.

Наредно рочиште заказано је за 30. септембар када ће бити саслушани вештаци саобраћајне и машинске струке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)