ПОЛИЦАЈЦИ ШИРОМ СВЕТА ТРАГАЈУ ЗА ЈОВАНОМ ВУКОТИЋЕМ: За наводним вођом "Шкаљарског клана " расписана међународна црвена Интерполова потерница

С. Ђ.

04. 09. 2021. у 13:44

ЗА Јованом Вукотићем (41) из Котора, наводним вођом "шкаљарског клана", расписана је црвена међународна потерница због сумње да је починио кривично дело стварање криминалне организације и подстрекавао на убиства.

ПОЛИЦАЈЦИ ШИРОМ СВЕТА ТРАГАЈУ ЗА ЈОВАНОМ ВУКОТИЋЕМ: За наводним вођом Шкаљарског клана  расписана међународна црвена Интерполова потерница

Фото: Архив ВН

Вукотић се сумњичи да је један од организатора криминалне групе, која се терети да је планирала ликвидацију српских држављана Вељка Беливука и Марка Миљковића. Наводно, припремали су и убиства Слободана Кашћелана и Радоја Звицера, наводних вођа "кавачке екипе".

Специјално државно тужилаштво 7. јула ове године предало је Вишем суду у Подгорици оптужницу против Јанка Вукадиновића, Мила Јовановића, Радована Станишића, Алмира Мујахоџића, Момчила Милића и Душана Ивановића окривљујући их да су припремали ове злочине. Тужилаштву је, како се тврди, у овом случају помогао заштићени сведок кодног имена Каменко Куч, али и сведок сарадник Хасан Турковић.

Њихове изјаве, како се тврди, поткрепљене су порукама које су припадници криминалне организације међусобно размењивали преко криптоване апликације. У једној од порука Вукадиновић Каменку саопштава: "Нисам никога оставио, па нећу ни тебе брате, јер си прави брат!! Читав шкаљарско-барско-земунски стоји иза тебе брате, само полако, ако не може да се одради налево круг и идемо даље, нећемо да летимо. Битнија ми је твоја слобода но све направице, све паре, ђе је људи брате и другова." Према наводима оптужнице Јовановић и заштићени сведок Каменко Куч су уз помоћ Станишића 22. јунуара у Тивту покушали да ликвидирају Беливука и Миљковића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)