ЧОБАНИНУ ПЕДОФИЛУ 7 ГОДИНА, ДЕТАЉИ ПРЕСУДЕ: Александар Павловић из Глогоњског Рита осуђен за покушај обљубе дечака

С. Ј. М.

04. 09. 2021. у 08:04

АЛЕКСАНДАР Павловић (54), оптужен да је у марту прошле године у Глогоњском риту покушао да обљуби шестогодишњег дечака, осуђен је јуче у Вишем суду у Београду првостепеном пресудом на седам година затвора.

ЧОБАНИНУ ПЕДОФИЛУ 7  ГОДИНА, ДЕТАЉИ ПРЕСУДЕ: Александар Павловић из Глогоњског Рита осуђен за покушај обљубе дечака

Фото: Депоситпхотос

Због опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дело, њему је продужен притвор, који може да траје до слања на извршење казне.

Како је објаснио судија Никола Микић, окривљени Павловић је и сам признао неке радње кривичног дела.

- Имајући у виду исказ дечакове мајке и сва вештачења, суд је утврдио да сте извршили дело обљуба у покушају. Прописана казна је од две до 12 година затвора, али с обзиром на то да сте већ два пута осуђивани за исто кривично дело, казна мора бити већа од половине - образложио је судија, наводећи да није прошло ни пет година од како је пуштен из затвора, а поново је починио исто дело.

Занимљиво је да је приликом судијиног образложења Павловић коментарисао да му притвор није проблем, већ само пресуда.

- Шта је, ту је - прокоментарисао је окривљени, а чинило се да се не каје и да уопште није свестан шта је учинио.

Павловић је затражио да му се писмена пресуда не шаље у затвор, да му је цимер не би видео, већ само његовом браниоцу. У судници је најавио да ће се жалити, јер сматра да је реч о кривичном делу недозвољене полне радње, а не покушају обљубе.

Александар Павловић је радио као чобанин на пољопривредном газдинству у Глогоњском риту и живео је у помоћној кућици поред куће дечакове породице. Та породица му је често помагала, јер је сиромашан. Средином марта, намамио је дечака у своју собу, скинуо му веш и додиривао га. Спасла га је мајка, која га је тражила по дворишту и ушла у ту кућицу.

Отргла је сина, извела га напоље и позвала полицију. Павловић је тада себи покушао жилетом да пресече вене. Полиција га је одвела у болницу, а онда у притвор.

Иначе, како смо сазнали, дечак је сада добро, игра се са вршњацима, опоравио се и нема трауме.

МАМИО ДЕТЕ И У ЈАБУЧКОМ РИТУ

ПАВЛОВИЋ је пре седам година осуђен и јер је додиривао деветогодишњег дечака, који је из Шведске дошао на распуст код бабе у Јабучки рит. Намамио га је иза куће како би му показао зечеве и голубове. Дечак је успео да побегне и тек сутрадан је испричао оцу шта се десило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ИМА НАЈВЕЋУ ПЛАТУ? Просек изнад 70 хиљада динара