НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Шесторо Срба на оптуженичкој клупи, прекид одмах на почетку

Танјуг

30. 08. 2021. у 11:13

У ОСНОВНОМ суду у Приштини данас је настављено суђење оптуженима за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Шесторо Срба на оптуженичкој клупи, прекид одмах на почетку

Фото: Тањуг

За учешће у овом убиству за различита кривична дела оптужено је шесторо Срба - Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић.

Суђење је на почетку накратко било прекинуто, јер се чекало да стигне адвокат Фарук Кореница, који брани Недељка Спасојевића.

За учешће у убиству за различита кривична дела осим Спасојевића, оптужени су и Марко Рошић, Драгиша Марковић, Жарко Јовановић, Силвана Арсовић и Раде Басара.

На прошлом суђењу почетком јула шесторо оптужених су се изјаснили да нису криви по оптужбама за које се терете, док је Јовановић признао илегално ношење оружја.

Драгиша Марковић и Жарко Јовановић су оптужени за злоупотребу службеног положаја, прикривањем трагова на месту злочина.

Против свих оптужених на снази је трећа оптужница, пошто су прве две биле враћане на допуну и измену.

Оптужницом се окривљени терете за кривична дела учешће или организацију криминалне групе, злоупотребу службеног положаја и овлашћења, помоћ у извршењу кривичног дела тешко убиство, неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја, откривање службене тајне, злоупотреба службене дужности у саизвршилаштву и манипулацију доказима у саизвршилаштву.

Лидер Граданске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, испред седишта своје странке у Косовској Митровици.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

7 МИНУТА КАСНИЈЕ, БИЛИ СУ МРТВИ: Језив снимак настао пре тешке несреће у Хрватској (ВИДЕО)