ЗА УБИСТВО БРАЋЕ СУДЕ САМО ДЕЈАНУ: Суд у Сремској Митровици потврдио оптужницу за смрт Предрага и Станислава Јеличића

С. КОСТИЋ

11. 08. 2021. у 22:00

ВИШИ суд у Сремској Митровици потврдио је оптужницу против Дејана Ерића (39) из Јарка због кривичног дела тешко убиство и кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

ЗА УБИСТВО БРАЋЕ СУДЕ САМО ДЕЈАНУ: Суд у Сремској Митровици потврдио оптужницу за смрт Предрага и Станислава Јеличића

Место где се догодио крвави обрачун

Његовом рођеном брату Небојши Ерићу (37) који је, такође, био осумњичен за убиство рођене браће Предрага (43) и Станислава Јеличића (37) из Футога, укинут је притвор, и он је пуштен је на слободу. Како је речено "Новостима" у овом суду, против њега је обустављен кривични поступак.

Браћа Јеличић из Футога убијена су почетком децембра 2020. године, у шуми у близини села Јарак, код Сремске Митровице. За овај крвави злочин били су осумњичени Дејан и Небојша Ерић, који једини и знају шта је претходило двоструком убиству, које се догодило док су били у потрази за тартуфима. Ипак, током истражног поступка утврђено је да нема елемената да Небојша буде кривично гоњен.

Како сазнајемо од извора блиског истрази, тог јутра најпре је између четворице мушкараца дошло до вербалног сукоба, а пошто се страсти нису смиривале, уследио је и физички обрачун.

- Јеличићи, који су у том тренутку имали копалице, насрнули су на Ериће, а онда је Дејан испалио неколико хитаца у једног брата, док се Небојша сумњичио да је пуцао у другог. Дејан је све време говорио да је пуцао у обојицу, али се мислило да он само жели да заштити млађег брата - наводи наш извор и истиче да је након шест месеци истраге, ипак, утврђено да Небојша није крив за "злочин због тартуфа".

Ово убиство остаће упамћено због борбе за територију, али и неких нерашчишћених приватних односа између Ерића и Јеличића, који су се знали одраније и дуго били у добрим односима.

Иако је често долазило до сукоба између тартуфара, ово је било прво убиство у Србији због вредних печурака. Тровање паса, бушење гума на аутомобилима и претње биле су само неке од порука да трагачи нису пожељни на "туђем" терену, али и да ће се плаћати људским животима то нико није могао ни да наслути.

После ове трагедије на подручју Сремског округа није забележен ниједан инцидент међу ловцима на "златне гљиве".

ПОДЗЕМНО БЛАГО И НА ФРУШКОЈ ГОРИ

ТАРТУФИ или како их још зову "подземно благо" могу се наћи на много локација у Србији. Црни тартуфи се продају по цени од 50 до 150 евра, док су бели много скупљи и могу да коштају и по неколико хиљада евра. Углавном се ископавају у шумама, у непосредној близини река, а капитални примерци могу се наћи и на Фрушкој гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)