ЖРТВУ ХТЕЛИ И ДА СПАЛЕ: Последње рочиште на суђењу за убиство Анела Папића (32)

Н. К.

02. 08. 2021. у 20:29

НАКОН три и по године суђења, пред Вишим судом у Новом Пазару окончан је доказни поступак против Сенада (38) и Мубере (36) Муховић, оптужених да су у јуну 2017. у селу Понорац код Сјенице брутално убили Анела Папића (32).

ЖРТВУ ХТЕЛИ И ДА СПАЛЕ: Последње рочиште на суђењу за убиство Анела Папића (32)

Сенад и Мубера Муховић и Анел Папић (десно)

На последњем рочишту предочени су резултати поновљеног вештачења земљишта, након чега је поступајући судија завршне речи заказао за 24. септембар, после којих се очекује доношење првостепене пресуде.

Супружници се терете да су 23. јуна 2017, Анела, Мубериног љубавника, намамили у атар села Понорац, а потом га напали и убили, задавши му 27 удараца тупим предметом по глави и телу. Сумња се да су, док је вероватно још увек био жив, Анела одвукли до оближњег шипражја и покушали да га спале. Његово тело пронађено је дан касније, а Сенад и Мубера су у међувремену већ побегли у Немачку.

Из те државе су преко рођака и путем медија поручивали да нису убили Папића, најављујући да ће се вратити у Србију и доказати своју невиност. Ухапшени су десетак дана касније, приликом уласка у Србију на граничном прелазу Хоргош. Иако су најављивали да ће тужиоцу испричати све, током истраге су се бранили ћутањем.

Мубера је и током главног претреса наставила да се брани ћутањем, док је њен супруг изнео одбрану тврдећи да није убио Папића и да не зна о коме се ради.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)