ДЕЦЕ МИ, НИСАМ ВОЗИО! Драма на суђењу оптуженом за смрт Жељка Ристића код Дољевцa

Ј. Ћ.

28. 07. 2021. у 20:25

МИОДРАГ је био за воланом, а ја сам сео на место сувозача, да му помогнем, јер је био много пијан. Током вожње је кривудао, па сам му више пута придржавао волан. У једном тренутку ударио је у нешто. Почео је да повраћа, да се гуши, шофершајбна је била напукла. Рекао сам му да вози у Хитну.

ДЕЦЕ МИ, НИСАМ ВОЗИО! Драма на суђењу оптуженом за смрт Жељка Ристића код Дољевцa

Место где је настрадао Жељко Ристић

Тако је возио још једно два километра и онда је зауставио ауто код школе. Пао је на земљу кроз отворена врата, а ноге су му биле унутра. Тада је наишао Милош, који је ишао иза нас. Рекао сам му да иде по Хитну, док сам ја остао са Микијем и држао му језик да се не угуши.

Овако је данас, пред Вишим судом у Нишу, сведок Марко Д. описао тај 28. децембар прошле године, када је, након провода у кафани и велике количине испијеног алкохола у кафићу, сео у ауто са Миодрагом П. (38), који се терети да је возећи са 2,27 промила алкохола у крви при брзини од најмање 70 километара на час, код Дољевца налетео на Жељка Ристића (19) који се враћао кући с посла. Од силине ударца, несрећни младић је пао на земљу и одмах подлегао повредама.

На претходном рочишту Миодраг је признао кривицу за дело које му се ставља на терет, али је рекао да за воланом није био он, већ Марко. Објаснио је да је повраћао по његовој десној страни, између два седишта и да му је, наводно, све "подметнуто". Због тога што им се изјаве нису подударале, на захтев браниоца оптуженог, судија је њих двојицу данас суочио у судници. Обојица су се клела у децу да нису били за воланом, а Миодраг је упитао Марка шта се десило са задњом камером кафића у којем су боравили, а која би посведочила ко је сео да вози, на шта је сведок одговорио да ту камере никада нису постојале.

Данас су саслушана још двојица сведока, чије су изјаве такође биле контрадикторне, као и лекар УКЦ Ниш, који је те вечери дежурао.

- Када су полицајци Миодрагу рекли шта се десило, почео је да се удара у главу негирајући да је то урадио - истакао је др Предраг Цветковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)