ОЛГИЦИ МАРКАНОВИЋ ПРЕТИ ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Поднет оптужни предлог против надрилекарке

Новости онлајн

28. 07. 2021. у 08:15

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду је поднело оптужни предлог Првом основном суду у Београду против надрилекарке Олгице Маркановић и Ј. Т. због извршења кривичног дела Тешко дело против здравља људи у саизвршилаштву.

ОЛГИЦИ МАРКАНОВИЋ ПРЕТИ ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Поднет оптужни предлог против надрилекарке

Олгица Маркановић / Фото Инстаграм

- Након претходе кривичне пријаве удружења Интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије „СЕСИАМ“, информације Министарства здравља и више пријава које су поднели оштећени, тужилаштво је одредило задржавање према осумњичној О. М. у трајању од 48 часова која је затим саслушана у законском року дана 03.06.2021. године, након чега јој је Први основни суд у Београду, на предлог тужилаштва, одредио притвор у трајању од 30 дана и исти, на образложен предлог, продужио за још 30 дана по више основа – обзиром да О.М нема пријављено пребивалиште на територији Републике Србије, да постоје особите околности које указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на оштећене и сведоке, као и да, имајући у виду период извршења кривичног дела и број оштећених, постоје особите околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело - наведено је у саопштењу тужилаштва. 

У доказном поступку тужилаштво је испитало дванаест оштећених и једног сведока и одредило медицинско вештачење телесних повреда оштећених од стране судског вештака за област пластичне и реконструктивне хирургије.

- О. М. и Ј. Т. је стављено на терет да су кривично дело извршиле у периоду од 01.05.2020. године до 01.03.2021. године у нерегистрованом „медицинско-естетском центру Tayas” у Београду у ул. Дриничка бр.8а на тај начин што су неовлашћеном и неправилном употребном средства „плазма пен“ проузроковале трајна оштећења на третираним деловима лица оштећених у виду дубоких опекотина другог Б и трећег степена, уз истовремено недопуштену примену ињекционе локалне анестезије „лидокаин – хлорида“ која је представљала ризик по живот оштећених у случају алергијске реакције услед непостојања антишок терапије и едукације окривљених, као и саме примене уређаја „плазма-пен“ због коришћења струје - саопштило је Тужилаштво. 

Тужилаштво је предложило да Први основни суд у Београду након одржаног главног претреса и спроведеног доказног поступка окривљеној О.М. изрекне казну затвора у трајању од 3 године, као и да окривљеној Ј.Т. изрекне казну затвора у трајању од 1 године.

У даљем току поступка Прво основно јавно тужилаштво у Београду ће испитати преостале оштећене, одредити медицинско вештачење телесних повреда оштећених, након чега ће донети одлуку о кривичном гоњењу окривљених због истог кривичног дела учињеног на штету лица која нису обухваћена овим оптужним предлогом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)