ОЛГИЦИ МАРКАНОВИЋ ПРЕТИ ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Поднет оптужни предлог против надрилекарке

Новости онлајн

28. 07. 2021. у 08:15

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду је поднело оптужни предлог Првом основном суду у Београду против надрилекарке Олгице Маркановић и Ј. Т. због извршења кривичног дела Тешко дело против здравља људи у саизвршилаштву.

ОЛГИЦИ МАРКАНОВИЋ ПРЕТИ ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Поднет оптужни предлог против надрилекарке

Олгица Маркановић / Фото Инстаграм

- Након претходе кривичне пријаве удружења Интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије „СЕСИАМ“, информације Министарства здравља и више пријава које су поднели оштећени, тужилаштво је одредило задржавање према осумњичној О. М. у трајању од 48 часова која је затим саслушана у законском року дана 03.06.2021. године, након чега јој је Први основни суд у Београду, на предлог тужилаштва, одредио притвор у трајању од 30 дана и исти, на образложен предлог, продужио за још 30 дана по више основа – обзиром да О.М нема пријављено пребивалиште на територији Републике Србије, да постоје особите околности које указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на оштећене и сведоке, као и да, имајући у виду период извршења кривичног дела и број оштећених, постоје особите околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело - наведено је у саопштењу тужилаштва. 

У доказном поступку тужилаштво је испитало дванаест оштећених и једног сведока и одредило медицинско вештачење телесних повреда оштећених од стране судског вештака за област пластичне и реконструктивне хирургије.

- О. М. и Ј. Т. је стављено на терет да су кривично дело извршиле у периоду од 01.05.2020. године до 01.03.2021. године у нерегистрованом „медицинско-естетском центру Tayas” у Београду у ул. Дриничка бр.8а на тај начин што су неовлашћеном и неправилном употребном средства „плазма пен“ проузроковале трајна оштећења на третираним деловима лица оштећених у виду дубоких опекотина другог Б и трећег степена, уз истовремено недопуштену примену ињекционе локалне анестезије „лидокаин – хлорида“ која је представљала ризик по живот оштећених у случају алергијске реакције услед непостојања антишок терапије и едукације окривљених, као и саме примене уређаја „плазма-пен“ због коришћења струје - саопштило је Тужилаштво. 

Тужилаштво је предложило да Први основни суд у Београду након одржаног главног претреса и спроведеног доказног поступка окривљеној О.М. изрекне казну затвора у трајању од 3 године, као и да окривљеној Ј.Т. изрекне казну затвора у трајању од 1 године.

У даљем току поступка Прво основно јавно тужилаштво у Београду ће испитати преостале оштећене, одредити медицинско вештачење телесних повреда оштећених, након чега ће донети одлуку о кривичном гоњењу окривљених због истог кривичног дела учињеног на штету лица која нису обухваћена овим оптужним предлогом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (2)

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године