БЕЛИВУК НА КОРАК ОД ДОЖИВОТНЕ РОБИЈЕ: Вулин објаснио зашто је показао језиве фотографије жртава криминалног клана

Танјуг

24. 07. 2021. у 11:22

ВОЂА организоване криминалне групе Вељко Беливук на корак је до доживотне робије, а лаже зато што нема шта да изгуби, изјавио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

БЕЛИВУК НА КОРАК ОД ДОЖИВОТНЕ РОБИЈЕ: Вулин објаснио зашто је показао језиве фотографије жртава криминалног клана

Фото Танјуг

Гостујући на ТВ Пинк, он је рекао да Беливук покушава да уцени председника Србије Александра Вучића и све који су укључени у борбу против мафије.

Вулин каже да "лов" на Вучића и чланове његове породице не престаје од када је 2012. године преузео одговорност за управљење Србијом, те додао да се то види по натписима појединих медија и ономе што говоре Беливук и припадници његове банде.

- Иде се на Вучићеву породицу, на то да се он прикаже лошим човеком, оцем, братом, државником..., а ударају тамо где највише боли сваког човека, на породицу - рекао је Вулин.

Министар Вулин се осврнуо и на критке због чега су приказане фотографије и детаљи о злочинима Беливука и његове групе и упитао:

- Замислите да нисмо све то показали, па погледајте какав третман има Беливук након приказаних зверстава на којима се он лично фотографише са жртвама, са лешевима и верује му се. Да Србија није видела својим очима ово што смо показали, са оваквим медијима и опозицијом Беливук би био светац - напоменуо је Вулин.

Он је рекао да се Беливуку даје на значају да говори истину, а зна се да је клао људе.

- Они су мучили људе и не само то, уживали су у мучењу и тражили да поједине жртве буду дуже мучене. Према некима су имали саосећање и убили су их брзо, а неке су мучили сатима, чак су били незадовољни ако се то мучење не одвија довољно дуго. И сад такав има статус крунског сведока - рекао је Вулин.

Истакао је да председника Вучића повезују са људима са којима се он апсолутно ни на који начин не може повезати.

- Прислушкивали су му разговоре, 1.882 разговора су проверавана, није нађено ниједно кривично дело - рекао је Вулин и наставио:

- Уопште не браним Александра Вучића, од чега да га браним? Да га браним од пљувања убице? Беливук је на корак од доживотне робије, шта он то може да изгуби, па што да не лаже, што да не покуша.

Вулин је рекао да је очекивано да Беливук лаже, али да је неочекивано да се "гадости које је објавио КРИК" прихватају као потпуна истина из које се извлаче закључци.

Вулин је истакао да је Србија после разбијања Беливукове банде сигурнија и боље место за живот и подвукао да заслуга за то припада председнику Вучићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)