МИКИ АЛЕКСИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Виши суд потврдио првобитну одлуку

Н. Б.

09. 07. 2021. у 12:03

КРИВИЧНО ванпретресно веће Вишег суда у Београду продужило је притвор Мирославу Мики Алексићу, који може трајати најдуже 30 дана, због опасности да би у кратком периоду могао да понови кривично дело и јер је за дело које му се ставља на терет прописана казна преко 10 година.

МИКИ АЛЕКСИЋУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Виши суд потврдио првобитну одлуку

Фото Д. Живанчевић

Против решења може да уложи жалбу Апелационом суду. На терет му се ставља више продужених дела силовања.

Пре неколико дана Апелација је укинула првобитно решење о продужењу притвора и вратило је Вишем суду на ново одлучивање.

Подсетимо, истрага против Алексића спроведена је због 19 кривичних дела на штету девет полазница своје школе глуме од 2008. до 2020. године, али је оптужен за девет кривичних дела.

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији, а након ње осмелиле су се и друге девојке.

Једна од девојака је у време напаствовања била малолетна, док су остале тврдиле да их је нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

Током истраге саслушаване су жртве које је Алексић сексуално злостављао, а које су испричале кроз какав су пакао пролазиле током похађања часова глуме. Одлуком тужилаштва оне су и вештачене од стране неуропсихијатара и психолога, који су утврдили да су оне трпеле “психичке патње високог интензитета”.

Такође, потврђена је и веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао.

Клупко ужаса почело је да се одмотава у јануару када је глумица Милена Радуловић открила да ју је силовао учитељ глуме када је имала 17 година. Како је тада испричала, то се није десило само једном. Милена Радуловић испричала је да су она и неколико девојака, од којих су неке малолетне, пријавиле полицији да их је силовао или сексуално узнемиравао.

Након ње, у јавност је изашла и глумица Ива Илинчић која је такође испричала страхоте које је доживела у школи глуме, а потом су се огласиле и друге Алексићеве жртве.

Оптужени Алексић ухапшен је 16. јануара ове године, након чега је на саслушању негирао наводе кривичне пријаве и оптужбе девојака. На предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду, суд му је одредио притвор, који му је до сада више пута продужаван. Последњи пут у јуну ове године због бојазни да би у кратком року поновио кривична дела и због узнемирења јавности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)