"ПРИЗНАЈЕМ, КРИВ САМ": Почело суђење Младену из Ниша који је прегазио Јовану из Житорађе

Ј. Ћосин

09. 07. 2021. у 11:51 >> 20:04

ПРИЗНАЈЕМ, крив сам за дело које ми се ставља на терет - рекао је у петак, на почетку суђења, пред Вишим судом у Нишу Младен Гигић (20), осумњичени за изазивање саобраћајне несреће у којој је тешке телесне повреде задобила Јована Петковић (25) из Житорађе од којих је након 10 дана преминула у УКЦ Ниш.

ПРИЗНАЈЕМ, КРИВ САМ: Почело суђење Младену из Ниша који је прегазио Јовану из Житорађе

Фото приватна архива

Несрећа се догодила 21. новембра у Нишу, а како је навело Више јавно тужилаштво, Гигић је возилом "голф 5", на раскрсници Булевара Немањића, Париске комуне и Бошка Бухе, прошао кроз црвено светло на семафору крећући се брзином од 101 километар на час. У тренутку несреће у крви је имао 1,38 промила алкохола и ударио у БМВ којим је управљала Јована.

Гигић је рекао да је за осам месеци, колико је у притвору, имао довољно времена да се присети свих детаља несреће.

- Сетио сам се да сам видео те вечери црвено светло и да сам хтео да укочим, али уместо да успори, ауто је убрзавао. Када сам дошао до семафора, скроз сам нагазио кочницу, а нога ми је пропала до пода. Нисам могао да укочим и закуцао сам се у ауто. Када сам се освестио, видео сам да се дими и шта сам урадио. Искрено ми је жао. Због мене је угашен један млади живот - рекао је окривљени Гигић.

Он је предњим делом "голфа" ударио је у бочни део аутомобила којим је управљала Јована, којој је било упаљено зелено светло на семафору. Од силине ударца, њен БМВ је прешао преко разделног острва и ударио у стуб саобраћајне сигнализације. Задобила је тешке телесне повреде унутрашњих органа и вишеструке преломе костију од којих је преминула у нишком УКЦ 29. новембра.

Двадесетогодишњи возач је остао при исказу датом у тужилаштву да је те вечери био на рођендану, где је попио два вискија.

Родитељи девојке која је настрадала у петак нису присуствовали почетку суђења, а очекује се да на наредном рочишту буду испитани у својству сведока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)