НЕ НАЗИРЕ СЕ ЕПИЛОГ: Настављено поновљено суђење Катарини Ребрачи

Танјуг

06. 07. 2021. у 16:34

У ВИШЕМ суду Београду данас је настављено поновљено суђење Катарини Ребрачи и њеним сарадницама, поводом оптужби за злоупотребу сведстава из Фонда за превенцију рака дојке.

НЕ НАЗИРЕ СЕ ЕПИЛОГ: Настављено поновљено суђење Катарини Ребрачи

Фото: Andjela Stevanovic Zivkovic

Суђење Ребрачи и осталима је у септембру 2020. године кренуло испочетка, уводим излагањима тужилаштва и одбране, када су се изјасниле да нису криве.

На данашњем суђењу оптужене су завршиле излагање своје одбране, а следеће, суђењу којеје заказано за 18. октобар требало би да почне доказни поступак.

Ребрачи и њеним сарадницама суђење се понавља по одлуци Апелационог суда који је наложио се отклоне све битне повреде кривичног поступка и нелогичности из укинуте пресуде, којом су је Ребрача и њене сараднице биле осуђене на по годину дана затвора.

Ребрача је оптужена да је од 2. јуна 2006. године до 9. марта 2010. године, у Београду, као директор Добротворног фонда “Катарина Ребрача”, у који су донатори уплаћивали средства неопходна за превенцију рака дојке, прибавила себи противправну имовинску корист више од 22.5 милиона динара.

У томе су јој, према оптужби, помогле Мирјана Христић из Агенције "Мима арт" и Сладана Миронија из Агенције „Топ имаге", којима ће се суђење такође поновити.

Ребрача је, како се сумња, са рачуна Фонда вршила плаћање авио карата, хотела “Хyатт”, телефонских рачуна ...

Средства су на рачуне Добротворног фонда "Катарина Ребрача" уплатили донатори ради едукације и информисања жена о превенцији рака дојке, углавном, преко уплатница "Инфостана".

Оптужене се терете за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Поступак против њих је покренут у априлу 2010. године хапшењем Ребраче, која је у притвору била до октобра те године, након чега је пуштена да се брани са слободе.

Фонд је основала у мају 2006. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)