НИЈЕ ГОВОРИО ИСТИНУ: Окривљени за стравичну несрећу у Нишу био контрадикторан, судски вештак изнео мишљење

Ј. Ћ.

30. 06. 2021. у 14:52

ИСПИТИВАЊЕМ судског вештака психијатријске струке као и судског саветника којег је ангаживала одбрана октивљеног, у нишком Основном суду настављено је и завшено суђење Немањи С. (19) за саобраћајну несрећу на Булевару Медијана у којој су живот изгубили 12-годишњи Андреј Пренкљушај и 45-годишњи Дејан Илић.

НИЈЕ ГОВОРИО ИСТИНУ: Окривљени за стравичну несрећу у Нишу био контрадикторан, судски вештак изнео мишљење

Фото Архива

На наредном суђењу које је заказано за 7. јул биће изнете завршне речи.

И ово суђење, баш као и претходна, обележила је сатима дуго испитивање, а том приликом судски вештак Сузана Тошић Голубовић, специјалиста психијатрије, рекла је да окривљени током вештачења није говорио истину и да је био урачунљив и присебан у тренутку удеса, као и уочи губитка контроле над “аудијем”, 4. јануара ове године.

- Ја сам уочила контрадикторности у његовом исказу о томе да се не сећа шта се догодило уочи дестабилизације возила и у самом тренутку несреће. Током самог критичног догађаја је организовано понашање покушавајући да успостави контролу над возилом, затим изговарајући "не не" када је уочио да ће ударати првог пешака, сам исказ да је трептао говори да је његово сећање било очувано, као и понашање након догађаја када је он видео последице шта се догодило, почео да плаче, звао родитеље, пронашао троугао у возилу и дао га полицији, тако да је испољавао потпуно једно организовано понашање, свакако да је био у стању физиолошког страха, али је он био последица свега, а не узрок. Једном речју, мислим да није говорио истину - рекла је вештакиња.

Одбрана је оспоравала сам налаз вештачења, али и одабир чланова комисије вештака.

Вештакиња је пред судом истакла, између осталог, да и трагови кочења показују да је возач био фокусиран и намеран да возило стабилизује.

Вештакиња је рекла да би у датим околностима ваљало очекивати већу емотивну реакцију, рекла је Голубовић, у свом исказу и закључила да је емоционална зрелост окривљеног у складу са годинама.

Детаљан исказ у оквиру главног претреса дао је и Зоран Ћирић, саветник одбране возача. Завршне речи биће изнете на наредном рочишту почетком јула, након чега ће суд донети пресуду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)