ОДРЖАНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ ИВАНА ТОДОСИЈЕВИЋА: Посланик Српске листе осуђен на две године затвора због изјаве о Рачку

Д.З.

24. 06. 2021. у 16:09

СУДСКО веће Апелационог суда (тзв.) Косова одржало је данас рочиште у случају Ивана Тодосијевића, бившег министра управе и локалне самоуправе сада посланика Српске листе у тзв. Косовској Скупштини који је одлуком Основног суда у Приштини, петог децембра 2019. године осуђен на две године затвора за “вербални деликт “ односно због његове изјаве о Рачку.

ОДРЖАНО РОЧИШТЕ У СЛУЧАЈУ ИВАНА ТОДОСИЈЕВИЋА: Посланик Српске листе осуђен на две године затвора због изјаве о Рачку

Иван Тодосијевић

На данашњем рочишту према речима адвоката Небојше Влајића саслушани су сви аргументи одбране тако да ће жалба на поменуту пресуду бити донета у законском року.

И док истиче да изјава господина Тодосијевића не може бити кривично дело већ да представља слободу говора и изражавања, адвокат Влајић је од суда тражио обуставу поступка јер Тодосијевића штити имунитет, што како каже, није прихваћено.

Истовремено, по речима адвоката Влајића, председник Апелационог суда у Приштини Хасан Шаља одбио је захтев о изузећу судског већа овог суда у случају Тодосијевића, односно захтев за одацивање свих албанских судија.

Иначе, Основни суд у Приштини је на захтев тужилаштва осудио првостепеном пресудом Тодосијевића на две године затвора због његове изјаве о Рачку а која, како је наведено у пресуди “ подстиче или шири националне, верске или етничке мржње”.

Тодосијевић је као учесник скупа против НАТО агресије између осталог рекао да је “масакр у Рачку који је био поводод за НАТО агресију чиста измишљотина и да су албански терористи који су све то измислили починили највеће злочине на Косову и Метохији за које нико није одговарао до дан данас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)