ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ ОТМИЦЕ ГОРАНА ЦВИЈЕТИЋА: Браниоци траже изузеће судије

Љ.П.

23. 06. 2021. у 17:42

АДВОКАТИ петорице оптужених за покушај отмице Горана Цвијетића (43) из Будисаве пре четири године, затражили су јуче у Вишем суду у Новом Саду изузеће председника већа и председника суда. То су образложили чињеницом да је судија који председава судским већем које води овај случај, био председник већа и у предмету у којем је Цвијетић био оптужен, а у мају је донета ослобађајућа пресуда.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ ОТМИЦЕ ГОРАНА ЦВИЈЕТИЋА: Браниоци траже изузеће судије

Архива БЖНовости

- Сматрамо да постоје разлози за овај захтев, јер су се од последње претреса у овом случају измениле околности - казао је адвокат Драган Чолић. - У међувремену је овде оштећени, а у другом поступку окривљени, поступак вођен пред истим судијом где је, по сазнањима из медија, донета ослобађајућа пресуда.

Како је даље образложио адвокат Горан Карадаревић, одбрана је још у току истраге тражила да се предоче докази из другог предмета који се водио против Цвијетића, али да је тужилаштво одбило.

- Тужилаштво је упознато са тим доказима, јер поступа у оба случаја - рекао је Карадаревић, додајући и да је председник судског већа упознат са тим доказима. Закључак је да једино окривљени и браниоци нису упознати са тим доказима.

За покушај отмице Цвијетића оптужени су Новосађани Горан Ковачевић, Далибор Богдановић, Ненад Стевић, Божидар Боснић и Владица Ракић, сада бивши полицајац из Обреновца.

Цвијетићева отмица је покушана, 22. маја 2017. на новосадској Детелинари, а недуго затим, на Мишелуку код Сремске Каменице су ухапшени Стевић и Боснић, док су преосталој тројици лисице на руке стављене касније.

На почетку суђења, оптужени су се изјаснили да се не осећају кривим, тврдећи да су Цвијетићево "грађанско хапшење" извели како би га предали полицији. Сумњали су да је он умешан у убиство Стевићеве девојке Теодоре Каћански новембра 2016, као и у рањавање Нике Ускоковића јануара 2017. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)